Ostekake med pasjonsfrukt

Ingredienser
500 gr kremost naturell
325 gr sukker
2 dl pasjonsfruktkonsentrat/saften
i fersk pasjonsfrukt
1,5 dl vann
saften av 2 lime
5 gelatinplater
6,5 dl kremfløte
Gelè:
150 gr pasjonsfruktkonsentrat
1,5 dl vann
75 gr sukker
1 ts maisenna
4,5 gelatinplater
30 gr glukose
Nøttebunn:
2 eggehviter
100 gr sukker
100 gr malte nøtter eller mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland inn mandlene. Ha i ovnen på 200 grader i et kvarter.
Avkjøl kaken.
Ostemasse:
Bland ost og sukker godt, gjerne i kjøkkenmaskin. Bløtlegg 5 gelatinplater. Varm limesaften i en kjele, tilsett gelatin og pasjonsfruktsaften. Bland inn ostemassen. Pisk fløten til krem og bland forsiktig inn i ostemassen. Skjær av den ytterste centimeteren rundt hele kakebunnen (for at den ikke skal synes når du har i kremen), og legg den tilbake i formen. Ha over ostekremen, og sett i fryser.
Gelè:
Kok opp fruktsaften til geleen sammen med sukker og glukose. Bløtlegg 4,5 gelatinplater i kaldt vann. Rør maisenna ut i litt kaldt vann, spe blandingen og la alt koke i 2-3 minutter. Tilsett gelatin. Sett geleen kaldt. Fordel geleen over den frosne kaken, og ta kaken ut av formen når geleen har stivnet. Pynt med friske bær.

Sendt inn av gudding@online.no

Forsiden akkurat nå
Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her