Pai med Kesam

Ingredienser
Det jeg har

Fremgangsmåte

Ingredienser
Lettvint bunn:
1 Nå Paibunn
Hjemmelaget bunn:
3½ dl hvetemel siktet
60 g TINE Ekte Meierismør
1½ dl TINE Kesam Mager
½ ts salt
2½ ss vann
Fyll:
500 g frisk spinat eller 200 g frossen
2 gul og/eller rød paprika
3 egg
1½ dl TINE Kesam Mager
1 dl TineMelk Hel
1½ ts salt
½ ts hvit pepper
200 g revet Jarlsberg Original eller annen revet ost
Skriv ut
Legg til i handlelisten
Vis min handleliste
Skriv ut handlelisten
Legg til i kokebok (krever innlogging)
Vis min kokebok
Tidsforbruk
1 time
Vanskelighetsgrad
Middels
Slik gjør du

Paiform, 24-26 cm i diameter. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter (bunnen) og deretter 30 minutter for hele paien.
Med NÅ Paibunn:

Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter.
Passer til paiform, 24 – 26 cm i diameter eller rund form med løs kant.
Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget bunn:

Bland alt til deigen i en food processor og la den gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. Forstekes.

Det kan være lurt å pensle paibunnen med eggehvite når den kommer ut av ovnen og fremdeles er varm. Det "tetter" igjen deigen litt og gjør at fyllet ikke trekker så mye ned i bunnen, og gjør den dermed enda litt sprøere.

Skjær paprikaen i terninger, tin evt. frossen spinat og press ut all væsken. Fres spinat (frisk spinat has rett i pannen til den faller sammen) og paprika mykt i smør.

Visp sammen egg, melk, Kesam og krydder. Ha den freste spinaten og paprikaen i det forstekte paiskallet. Hell Kesam/egg-melk-blandingen over. Stek i nedre del av ovnen.

Sendt inn av eva engen

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her