Pai med Kesam

Ingredienser
Det jeg har

Fremgangsmåte

Ingredienser
Lettvint bunn:
1 Nå Paibunn
Hjemmelaget bunn:
3½ dl hvetemel siktet
60 g TINE Ekte Meierismør
1½ dl TINE Kesam Mager
½ ts salt
2½ ss vann
Fyll:
500 g frisk spinat eller 200 g frossen
2 gul og/eller rød paprika
3 egg
1½ dl TINE Kesam Mager
1 dl TineMelk Hel
1½ ts salt
½ ts hvit pepper
200 g revet Jarlsberg Original eller annen revet ost
Skriv ut
Legg til i handlelisten
Vis min handleliste
Skriv ut handlelisten
Legg til i kokebok (krever innlogging)
Vis min kokebok
Tidsforbruk
1 time
Vanskelighetsgrad
Middels
Slik gjør du

Paiform, 24-26 cm i diameter. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter (bunnen) og deretter 30 minutter for hele paien.
Med NÅ Paibunn:

Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter.
Passer til paiform, 24 – 26 cm i diameter eller rund form med løs kant.
Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget bunn:

Bland alt til deigen i en food processor og la den gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. Forstekes.

Det kan være lurt å pensle paibunnen med eggehvite når den kommer ut av ovnen og fremdeles er varm. Det "tetter" igjen deigen litt og gjør at fyllet ikke trekker så mye ned i bunnen, og gjør den dermed enda litt sprøere.

Skjær paprikaen i terninger, tin evt. frossen spinat og press ut all væsken. Fres spinat (frisk spinat has rett i pannen til den faller sammen) og paprika mykt i smør.

Visp sammen egg, melk, Kesam og krydder. Ha den freste spinaten og paprikaen i det forstekte paiskallet. Hell Kesam/egg-melk-blandingen over. Stek i nedre del av ovnen.

Sendt inn av eva engen

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her