Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones
Foto: Astrid Hals

Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones

Lakseburger er svaret på hverdagsmiddagen og til en fest. Med hjemmelaget burgerbrød og sitronmajones blir det kjempegodt. Oppskriften er såre enkel.

Ingredienser
400 g laksefilet uten skinn og bein
1 ss hakket bladpersille
1 ts salt
½ ts sort pepper
2 ss smaksnøytral olje
hjemmelagde hamburgerbrødsalat
agurk

Sitronmajones:
4 eggeplommer
3 dl mild olivenolje
1 ts sennep
2-3 ss sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

Finhakk eller grovkvern laksefileten. Bland inn bladpersille, salt og pepper.

Form 4 flate runde lakseburgere og stek dem i olje, ca 2-3 minutter på hver side på middels varme.

Serveres i lune hamburgerbrød med agurk, salat og hjemmelaget sitronmajones.

Sitronmajones:
Bland eggeplommer og sennep. Drypp oljen forsiktig i under kraftig pisking.

Hvis majonesen blir for tykk tilsett litt vann. Smak til med sitron, salt og pepper.

Flere småretter med fisk finner du her

Tips: Bak gjerne hamburgerbrødene selv, sjekk om din lokale baker lager det, eller bruke en fersk bagel eller en annen type bakverk.

Flere lekre lakseretter finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.33 l Pris: 46.80 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 194.50 kr Basisutvalget
    85 POENG
  • Østerrike
    Østerrike
    Volum: 0.75 l Pris: 98.50 kr Bestillingsutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her