Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones
Foto: Astrid Hals

Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones

Lakseburger er svaret på hverdagsmiddagen og til en fest. Med hjemmelaget burgerbrød og sitronmajones blir det kjempegodt. Oppskriften er såre enkel.

Ingredienser
400 g laksefilet uten skinn og bein
1 ss hakket bladpersille
1 ts salt
½ ts sort pepper
2 ss smaksnøytral olje
hjemmelagde hamburgerbrødsalat
agurk

Sitronmajones:
4 eggeplommer
3 dl mild olivenolje
1 ts sennep
2-3 ss sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

Finhakk eller grovkvern laksefileten. Bland inn bladpersille, salt og pepper.

Form 4 flate runde lakseburgere og stek dem i olje, ca 2-3 minutter på hver side på middels varme.

Serveres i lune hamburgerbrød med agurk, salat og hjemmelaget sitronmajones.

Sitronmajones:
Bland eggeplommer og sennep. Drypp oljen forsiktig i under kraftig pisking.

Hvis majonesen blir for tykk tilsett litt vann. Smak til med sitron, salt og pepper.

Flere småretter med fisk finner du her

Tips: Bak gjerne hamburgerbrødene selv, sjekk om din lokale baker lager det, eller bruke en fersk bagel eller en annen type bakverk.

Flere lekre lakseretter finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her