Palak paneer. Chicken curry. Naanbrød

Ingredienser
• Ost- 200 g (skjært opp i terninger)
• Spinat - ½ kg
• Løk- 2 middels store
• Ingefær: 3cm,
• Hvitløk - 5 fedd
• Tomater - 3 Finhakket
• Tomatpuree :2s.s
• Chilipulver:1/2 ts.
• Spisskummen- 2 ts
• Malt koriander. 2ts.
• Garammasala: 1ts.
• Gurkemeie : 1 ts.
• Tørketbukkehornkløver:1ts tørket
• Salt – 2ts.
• Olje - 3 s.s.

Panir (indisk ost) 250gram

Ingredienser:
H-melk, 1liter
Kefir: 5 dl.
Sitronsaft 1 ts


CHICKEN CURRY
Olje 8 ss
løk To store
Hvitløk 3-4 fed
Kefir 2 dl
Ingefær/raspet 2ss
Tomater/hermetiske 1 boks
Tomatpuree 2ss
Gurkemeie / haldi 2ts
Salt 2ts
chilipulver 2ts
Jeera / spisskummen 2ts
koriander 2 ts
Kardemommer hel
eller malt 2-3
½ ts
Nellik 2-3 stk
Kyllingfilet 1.5 kg
Vann 3-4 dl
Garammasala 2 ts
Fersk koriander/
Finhakket (kan sløyfes) 2ss.

Naanbrød
10-12 mellomstore naan.
Ingredienser:
Gjør: 1pk.tørrgjær
Hvetemel:1 kg.
Salt: 1ts.
Sukker:1ts
Olje :2dl.
Kefir:3 dl.
Melk: 3dl
Fremgangsmåte:
• Bland gjær, sukker, salt, olje, kefir, melk og hvetemel i en bolle.
• Lag deig,
• Deigen heves i Ca. 30 min.
• Naan brødene kjevles ut. La dem etterheve i ca.15 min. Pensles med kefir
• Stekes i ovnen i midten på 250c i ca. 10.
Tilbehør:
Raita med Agurk
Spisskummenfrø (ristet og malt):1/2 ts.
Kefir:7 dl
Chili malt: ½ ts
Salt : ½ ts. etter smak
Korianderblader : ½ dl
Fremgangsmåte:
Rasp agurken på rivjern.

Fremgangsmåte

• Frityrsteke osteterninger I olje til de er gyldenbrune.
• Tine spinaten.
• Kjør løk,tomater, ingefær,hvitløk,og spisskummenfrø i kjøkkenmaskinen.
• Varm oljen og tilsett løkblandingen, gurkemeie, tomatpuree og kok i 10 minutter til oljen skiller seg.

• Tilsett spinat, salt, chilipulver og litt vann, kok for 5 minutter
• Tilsett osteterninger.
• Kok på lav varme I 5 minutter til osten blir mør.
• Ha i tørket bukkehørnkløver og garammasala tilslutt.

Kok opp melken og tilsett kefir og sitronsaft.
Sil av melken i en ren kjøkkenhåndkle. Ha i kaldt vann.
Legg melkemassen under noe tungt/ostepresse.
Skjær massen i terninger og frityrstek dem i olje til de er gylden brune.

Varm olje. Ha i knuste kardemommer og nellik.
Tilsett spisskummen og løk. Løken skal bli brun, ha i hvitløk og ingefær, og gurkemeie.
Tilsett tomater og tomatpurre. Ha i chilipulver, koriander og salt.
Kokes i 2-3 min, ha i kefir.
Alt røres og kokes til 5 minutter. Helt til kefir er blandet i sausen og oljen skiller seg, ha i kyllingfilet og kok ca. 5 minutter og tilsett vann.
Kylling skal kokes til den er mør.
Strø garammasala og finhakket koriander til slutt.
Serveres med ris, eller brød (nan, chapati, roti osv.)

• Bland gjær, sukker, salt, olje, kefir, melk og hvetemel i en bolle.
• Lag deig,
• Deigen heves i Ca. 30 min.
• Naan brødene kjevles ut. La dem etterheve i ca.15 min. Pensles med kefir
• Stekes i ovnen i midten på 250c i ca. 10.

Sendt inn av Tone Jordhøy

Forsiden akkurat nå
Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her