Palak paneer. Chicken curry. Naanbrød

Ingredienser
• Ost- 200 g (skjært opp i terninger)
• Spinat - ½ kg
• Løk- 2 middels store
• Ingefær: 3cm,
• Hvitløk - 5 fedd
• Tomater - 3 Finhakket
• Tomatpuree :2s.s
• Chilipulver:1/2 ts.
• Spisskummen- 2 ts
• Malt koriander. 2ts.
• Garammasala: 1ts.
• Gurkemeie : 1 ts.
• Tørketbukkehornkløver:1ts tørket
• Salt – 2ts.
• Olje - 3 s.s.

Panir (indisk ost) 250gram

Ingredienser:
H-melk, 1liter
Kefir: 5 dl.
Sitronsaft 1 ts


CHICKEN CURRY
Olje 8 ss
løk To store
Hvitløk 3-4 fed
Kefir 2 dl
Ingefær/raspet 2ss
Tomater/hermetiske 1 boks
Tomatpuree 2ss
Gurkemeie / haldi 2ts
Salt 2ts
chilipulver 2ts
Jeera / spisskummen 2ts
koriander 2 ts
Kardemommer hel
eller malt 2-3
½ ts
Nellik 2-3 stk
Kyllingfilet 1.5 kg
Vann 3-4 dl
Garammasala 2 ts
Fersk koriander/
Finhakket (kan sløyfes) 2ss.

Naanbrød
10-12 mellomstore naan.
Ingredienser:
Gjør: 1pk.tørrgjær
Hvetemel:1 kg.
Salt: 1ts.
Sukker:1ts
Olje :2dl.
Kefir:3 dl.
Melk: 3dl
Fremgangsmåte:
• Bland gjær, sukker, salt, olje, kefir, melk og hvetemel i en bolle.
• Lag deig,
• Deigen heves i Ca. 30 min.
• Naan brødene kjevles ut. La dem etterheve i ca.15 min. Pensles med kefir
• Stekes i ovnen i midten på 250c i ca. 10.
Tilbehør:
Raita med Agurk
Spisskummenfrø (ristet og malt):1/2 ts.
Kefir:7 dl
Chili malt: ½ ts
Salt : ½ ts. etter smak
Korianderblader : ½ dl
Fremgangsmåte:
Rasp agurken på rivjern.

Fremgangsmåte

• Frityrsteke osteterninger I olje til de er gyldenbrune.
• Tine spinaten.
• Kjør løk,tomater, ingefær,hvitløk,og spisskummenfrø i kjøkkenmaskinen.
• Varm oljen og tilsett løkblandingen, gurkemeie, tomatpuree og kok i 10 minutter til oljen skiller seg.

• Tilsett spinat, salt, chilipulver og litt vann, kok for 5 minutter
• Tilsett osteterninger.
• Kok på lav varme I 5 minutter til osten blir mør.
• Ha i tørket bukkehørnkløver og garammasala tilslutt.

Kok opp melken og tilsett kefir og sitronsaft.
Sil av melken i en ren kjøkkenhåndkle. Ha i kaldt vann.
Legg melkemassen under noe tungt/ostepresse.
Skjær massen i terninger og frityrstek dem i olje til de er gylden brune.

Varm olje. Ha i knuste kardemommer og nellik.
Tilsett spisskummen og løk. Løken skal bli brun, ha i hvitløk og ingefær, og gurkemeie.
Tilsett tomater og tomatpurre. Ha i chilipulver, koriander og salt.
Kokes i 2-3 min, ha i kefir.
Alt røres og kokes til 5 minutter. Helt til kefir er blandet i sausen og oljen skiller seg, ha i kyllingfilet og kok ca. 5 minutter og tilsett vann.
Kylling skal kokes til den er mør.
Strø garammasala og finhakket koriander til slutt.
Serveres med ris, eller brød (nan, chapati, roti osv.)

• Bland gjær, sukker, salt, olje, kefir, melk og hvetemel i en bolle.
• Lag deig,
• Deigen heves i Ca. 30 min.
• Naan brødene kjevles ut. La dem etterheve i ca.15 min. Pensles med kefir
• Stekes i ovnen i midten på 250c i ca. 10.

Sendt inn av Tone Jordhøy

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her