Ingredienser
Ost- 200 g (skjært opp i terninger)
Spinat - ½ kg
Løk- 2 middels store
Ingefær: 3cm,
Hvitløk - 5 fedd
Tomater - 3 Finhakket
Tomatpuree :2s.s
Chilipulver:1/2 ts.
Spisskummen- 2 ts
Malt koriander. 2ts.
Garammasala: 1ts.
Gurkemeie : 1 ts.
Tørketbukkehornkløver:1ts tørket
Salt 2ts.
Olje - 3 s.s.
Panir (indisk ost) 250gram
Ingredienser:
H-melk, 1liter
Kefir: 5 dl.
Sitronsaft 1 ts
CHICKEN CURRY
Olje 8 ss
løk To store
Hvitløk 3-4 fed
Kefir 2 dl
Ingefær/raspet 2ss
Tomater/hermetiske 1 boks
Tomatpuree 2ss
Gurkemeie / haldi 2ts
Salt 2ts
chilipulver 2ts
Jeera / spisskummen 2ts
koriander 2 ts
Kardemommer hel
eller malt 2-3
½ ts
Nellik 2-3 stk
Kyllingfilet 1.5 kg
Vann 3-4 dl
Garammasala 2 ts
Fersk koriander/
Finhakket (kan sløyfes) 2ss.
Naanbrød
10-12 mellomstore naan.
Ingredienser:
Gjør: 1pk.tørrgjær
Hvetemel:1 kg.
Salt: 1ts.
Sukker:1ts
Olje :2dl.
Kefir:3 dl.
Melk: 3dl
Fremgangsmåte:
Bland gjær, sukker, salt, olje, kefir, melk og hvetemel i en bolle.
Lag deig,
Deigen heves i Ca. 30 min.
Naan brødene kjevles ut. La dem etterheve i ca.15 min. Pensles med kefir
Stekes i ovnen i midten på 250c i ca. 10.
Tilbehør:
Raita med Agurk
Spisskummenfrø (ristet og malt):1/2 ts.
Kefir:7 dl
Chili malt: ½ ts
Salt : ½ ts. etter smak
Korianderblader : ½ dl
Fremgangsmåte:
Rasp agurken på rivjern.
Fremgangsmåte
Frityrsteke osteterninger I olje til de er gyldenbrune.
Tine spinaten.
Kjør løk,tomater, ingefær,hvitløk,og spisskummenfrø i kjøkkenmaskinen.
Varm oljen og tilsett løkblandingen, gurkemeie, tomatpuree og kok i 10 minutter til oljen skiller seg.
Tilsett spinat, salt, chilipulver og litt vann, kok for 5 minutter
Tilsett osteterninger.
Kok på lav varme I 5 minutter til osten blir mør.
Ha i tørket bukkehørnkløver og garammasala tilslutt.
Kok opp melken og tilsett kefir og sitronsaft.
Sil av melken i en ren kjøkkenhåndkle. Ha i kaldt vann.
Legg melkemassen under noe tungt/ostepresse.
Skjær massen i terninger og frityrstek dem i olje til de er gylden brune.
Varm olje. Ha i knuste kardemommer og nellik.
Tilsett spisskummen og løk. Løken skal bli brun, ha i hvitløk og ingefær, og gurkemeie.
Tilsett tomater og tomatpurre. Ha i chilipulver, koriander og salt.
Kokes i 2-3 min, ha i kefir.
Alt røres og kokes til 5 minutter. Helt til kefir er blandet i sausen og oljen skiller seg, ha i kyllingfilet og kok ca. 5 minutter og tilsett vann.
Kylling skal kokes til den er mør.
Strø garammasala og finhakket koriander til slutt.
Serveres med ris, eller brød (nan, chapati, roti osv.)
Bland gjær, sukker, salt, olje, kefir, melk og hvetemel i en bolle.
Lag deig,
Deigen heves i Ca. 30 min.
Naan brødene kjevles ut. La dem etterheve i ca.15 min. Pensles med kefir
Stekes i ovnen i midten på 250c i ca. 10.
Sendt inn av
Tone Jordhøy