Panacotta med et hint av pasjonsfrukt, apricosconsommé, karamelltårn fylt med aprikos- og vaniljesorbét, fruktsalat med basilikum og peachlikør, balsamico-anissirup
Foto: Roger Kolbu

Panacotta med et hint av pasjonsfrukt, apricosconsommé, karamelltårn fylt med aprikos- og vaniljesorbét, fruktsalat med basilikum og peachlikør, balsamico-anissirup

Fremgangsmåte

Panacotta med et hint av pasjonsfrukt:
Kok opp mascarpone, sukker, fløte og pasjonsfruktpuré. Kjør med stavmikser til blandingen blir glatt. Bland inn gelatin.

Porsjoner i små glass

Apricosconsommé:
Smelt sukkeret til lys karamell. Bland inn grovkuttet aprikos og resten av ingrediensene.

Småkok i 10 minutter og sil gjennom et klede.

Hell over panacottaene i glassene.

Karamellform:
Smelt smør, bland i glukose og melis, sikt inn melet.

Stek på silikonmatte og form til sylindrer. Fyll med sorbet før servering.

Aprikos- og vaniljesorbét, fruktsalat med basilikum og peachlikør:
Bland alt (ikke juicen) og kok i 10 minutter. Ta ut begge vaniljestengene og kjør deretter til puré. Sil og tilsett eplejuice samt limesaften. Kjør i ismaskin og fyll i sprøytepose.

Fruktsalat med basilikum og peachlikør:
Finkutt frukten og bland med limesaft, basilikum og likør. Karamelliser appelsincesten.

Balsamico-anissirup:
Kok alt og sil.

Sendt inn av Kjøkkensjef Ulf Wadenstrøm,Sjøhuset Restaurant, Kristiansand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her