Pizza med tynn bunn (4 stk.)

Ingredienser
1/3 pakke fersk gjær Utstyr som trengs:
4 dl lunkent vann - slikkepott
1 ts salt bunn - rent håndkle
450 g hvetemel (= 7,5 dl) - bakepapir
1 dl olje - pizza-brett
hvetemel, ekstra - aluminiumsfolie
- fryseposer
3 sjalottløk
3 fedd hvitløk
2 ss olje
2 bokser hermetiske tomater (prøv 8-10 store tomater)
1-2 ss basilikum tomatsaus
1-2 ss oregano
evt. tomatpuré
salt
pepper
sukker

ost fyll-alternativer
kjøttrester etter spaghetti
kylling, krydre med basilikum og persille
kjøttdeig
oksekjøtt må stekes først
skinke
pepperoni
løk
sopp
rød paprika
sorte oliven

Fremgangsmåte

Ha lunkent vann i en bolle. Rør ut gjæret. Ha i salt, mel og olje. Elt (ha slikkepotten tilgjengelig!!)
Dryss mel over deigen, legg over håndkle. Hev i ca. én time.
Tomatsausen: Småkokes i ca. 30 minutter uten lokk til en grøt. Krydre underveis. Kan fryses.
Sett på ovnen.
Bak ut deigen. Deles i fire. Legg deigene på hvert sitt bakepapir (som man på forhånd har strødd hvetemel over). Kjevles 2 mm tykke på stor flate. Prikkes med gaffel. Ha over på pizza-brett.
Stekes på 290 grader i 5 minutter. Bunnen kan fryses. Pakkes da i aluminiumsfolie.
Ha på ønsket fyll. Ha litt salt og oregano over osten. Stekes i 5 minutter på 290 grader.

Sendt inn av evenrud

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her