Pizza med tynn bunn (4 stk.)

Ingredienser
1/3 pakke fersk gjær Utstyr som trengs:
4 dl lunkent vann - slikkepott
1 ts salt bunn - rent håndkle
450 g hvetemel (= 7,5 dl) - bakepapir
1 dl olje - pizza-brett
hvetemel, ekstra - aluminiumsfolie
- fryseposer
3 sjalottløk
3 fedd hvitløk
2 ss olje
2 bokser hermetiske tomater (prøv 8-10 store tomater)
1-2 ss basilikum tomatsaus
1-2 ss oregano
evt. tomatpuré
salt
pepper
sukker

ost fyll-alternativer
kjøttrester etter spaghetti
kylling, krydre med basilikum og persille
kjøttdeig
oksekjøtt må stekes først
skinke
pepperoni
løk
sopp
rød paprika
sorte oliven

Fremgangsmåte

Ha lunkent vann i en bolle. Rør ut gjæret. Ha i salt, mel og olje. Elt (ha slikkepotten tilgjengelig!!)
Dryss mel over deigen, legg over håndkle. Hev i ca. én time.
Tomatsausen: Småkokes i ca. 30 minutter uten lokk til en grøt. Krydre underveis. Kan fryses.
Sett på ovnen.
Bak ut deigen. Deles i fire. Legg deigene på hvert sitt bakepapir (som man på forhånd har strødd hvetemel over). Kjevles 2 mm tykke på stor flate. Prikkes med gaffel. Ha over på pizza-brett.
Stekes på 290 grader i 5 minutter. Bunnen kan fryses. Pakkes da i aluminiumsfolie.
Ha på ønsket fyll. Ha litt salt og oregano over osten. Stekes i 5 minutter på 290 grader.

Sendt inn av evenrud

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her