Rådyrfilet i parmaskinke med skogsopp og pastabagel og trøffelsaus

Fremgangsmåte

Del ytrefileten i åtte like store og runde stykker. Brun stykkene. Rull dem inn i hver sin skive med parmaskinke. Brun nok en gang og stek til medium eller etter ønske. La kjøttet hvile frem til anretning.

Lag pastadeig og kjevle ut på vanlig måte. Skjær ut 8 store bagel- eller smultringformede ringer. Du kan spørre din faste leverandør av fersk pasta om det er mulig å bestille slik pasta, så slipper du unna den jobben. Pastaringene kokes to minutter. Etter koking legges ringene på oljet papir og oppbevares på et lunt sted til anretningen. Pass på at de ikke tørker ut. Stek skogsopp i litt smør og smak til med salt og pepper. Rens og skjær skorsonnerrot i passe biter. Stek i smør og dryss over litt sukker og stek videre til sukkeret er smeltet. Smak til med salt og pepper.

Lag trøffelsausen:
Reduser kalvekraft, madeira og trøffeljuice ned til 2/3 gjenstår. Pisk inn det usaltede smøret og smak til med salt og pepper. Ha i trøffelstrimlene. Alt dette kan altså gjøres på forhånd. Hold alle elementene varme eller varm dem opp før anretning.
 
Anretning:
Legg en pastaring på hver tallerken med en filetbit i midten. Legg sopp og skorsonerrot rundt. Legg den neste ringen oppå. Hell trøffelsaus over og dryss fersk trøffel på toppen.

Sendt inn av Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

2
2/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen