Rakefisk med gammalost og sitron
Foto: Esten Borgos/ Norges sjømatråd

Rakefisk med gammalost og sitron

Om du synes det er en spesiell lukt av rakefisk skal du prøve denne oppskriften med gammelost til. Vi lover deg en smaksopplevelse av beste slag.

Fremgangsmåte

  1. Vestlandslefse vætes i vann, og legges i en liten form, f.eks. en kopp og settes i varm ovn (ca 180-200 gr. C.) til brødet er stivt.
  2. Rakefisken kuttes i terninger og legges sammen med litt salat oppi formen.
  3. En tynn skive gammelost legges på og litt olivenolje helles over. Dressing av rømme, litt dijonsennep, noen dråper sitron blandes, smakes til med litt pepper og hell over.
  4. Pyntes med litt sitronmelisse og basilikum.

Sendt inn av Wangensten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her