Rosmarin og sitronstekt lammerygg på syltede auberginer, Jarlsberg- og polentakrokett, lammepølse på pastinakk og olivensjy
Gunn Beate Helgås, Solvolds

Rosmarin og sitronstekt lammerygg på syltede auberginer, Jarlsberg- og polentakrokett, lammepølse på pastinakk og olivensjy

Fremgangsmåte

Rosmarin og sitron stekt lammerygg:
Riv skallet av sitronen og finhakk rosmarinen. Smelt smøret og ha i sitronskall og rosmarin. Renskjær lammeryggen og brun den av i varm panne, ha på smørblandingen, salt og pepper. Stek lammeryggen ved 180 grader C. i ca. 7-8 min.

Syltet aubergine:
Fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje. La så auberginen surre videre sammen med løken. Ha i mer olivenolje om nødvendig. Skal være rikelig med olje. Tilsett piquillos i tynne strimler. Smak til med litt vineddik, salt og nykvernet pepper.

Jarlsberg- og polentakrokett:
Ha sjalottløk og hvitløk i en kjele sammen med melken. Ha i frisk rosmarin og timian. Kok opp å la det stå og trekke en stund. Sil av og kok opp melken på nytt og rør i polenta gryn. La dette få småkoke i fem minutter. Rør inn revet Jarlsberg og smak til med cayennepepper, salt og pepper.

Hell massen utover på et brett og la det stå kjølig(gjerne frys). Del så massen i avlange stenger som paneres. Friteres like før servering.

Lammepølse:
Kjør malt fennikelfrø, revet sitronskall, hvitløk, chili og lardo (eller spekk) sammen gjennom kverna. Rør deigen, tilsett egget og smak til med salt og pepper. Fyll tarmer med farsen og knytt med tråder for å lage små pølser. Stekes lett i panne før servering.

Pastinakk-krem:
Kok pastinakk i vann sammen med sitronskallet til den er mør. Sil fra kokevannet og damp den litt før den blir kjørt i blender sammen med smør. Smak godt til med salt.

Olivensjy:
Finkutt sjalottløken og ha den i kraften. La det stå og redusere sammen med de sorte olivene. Når den er kokt inn til det halve, siles den. Smak den til med salt og pepper. Monter med smør og tilsett oliven ved servering.

Sendt inn av Gunn Beate Helgås, Solvolds

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her