Rosmarin og sitronstekt lammerygg på syltede auberginer, Jarlsberg- og polentakrokett, lammepølse på pastinakk og olivensjy
Gunn Beate Helgås, Solvolds

Rosmarin og sitronstekt lammerygg på syltede auberginer, Jarlsberg- og polentakrokett, lammepølse på pastinakk og olivensjy

Fremgangsmåte

Rosmarin og sitron stekt lammerygg:
Riv skallet av sitronen og finhakk rosmarinen. Smelt smøret og ha i sitronskall og rosmarin. Renskjær lammeryggen og brun den av i varm panne, ha på smørblandingen, salt og pepper. Stek lammeryggen ved 180 grader C. i ca. 7-8 min.

Syltet aubergine:
Fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje. La så auberginen surre videre sammen med løken. Ha i mer olivenolje om nødvendig. Skal være rikelig med olje. Tilsett piquillos i tynne strimler. Smak til med litt vineddik, salt og nykvernet pepper.

Jarlsberg- og polentakrokett:
Ha sjalottløk og hvitløk i en kjele sammen med melken. Ha i frisk rosmarin og timian. Kok opp å la det stå og trekke en stund. Sil av og kok opp melken på nytt og rør i polenta gryn. La dette få småkoke i fem minutter. Rør inn revet Jarlsberg og smak til med cayennepepper, salt og pepper.

Hell massen utover på et brett og la det stå kjølig(gjerne frys). Del så massen i avlange stenger som paneres. Friteres like før servering.

Lammepølse:
Kjør malt fennikelfrø, revet sitronskall, hvitløk, chili og lardo (eller spekk) sammen gjennom kverna. Rør deigen, tilsett egget og smak til med salt og pepper. Fyll tarmer med farsen og knytt med tråder for å lage små pølser. Stekes lett i panne før servering.

Pastinakk-krem:
Kok pastinakk i vann sammen med sitronskallet til den er mør. Sil fra kokevannet og damp den litt før den blir kjørt i blender sammen med smør. Smak godt til med salt.

Olivensjy:
Finkutt sjalottløken og ha den i kraften. La det stå og redusere sammen med de sorte olivene. Når den er kokt inn til det halve, siles den. Smak den til med salt og pepper. Monter med smør og tilsett oliven ved servering.

Sendt inn av Gunn Beate Helgås, Solvolds

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her