Saftig kylling marinert og krydret

Ingredienser
dagen før.

Kylling og marinade

1 stor kylling, ca. 1,3 kg. Evt 5 kyllingfileter.

3 fedd hvitløk

1 kvist rosmarin

3 kvister timian

1 ts salt

½ ts paprikapulver

2 dl olivenolje

saft av 1 sitron

Krydderblanding

1 ts paprikapulver

1 ts salt

1 ts hvitløkpulver

1 ts pepper

1/4 ts cayennepepper

1 ts tørket oregano

Tilbehør

4 sitroner

250 g små, søte tomater

2 ss olivenolje

1 ts maldonsalt

3—4 greiner frisk timian

500 g pommes frites

Fremgangsmåte

Grovhakk hvitløkfeddene, rosmarinen og timianen og bland det sammen med resten av ingrediensene til marinaden i en brødpose. Legg i kyllingen og gni på posen slik at marinaden fordeler seg fint. Knytt sammen posen og legg den i kjøleskapet til neste dag. Ta kyllingen ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du skal starte grillingen.

Sett stekeovnen på 120 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp på brettet. Pensle dem med olivenoljen. Fordel salt og timian over. Stek tomatene midt i stekeovnen i 45 minutter.

Når tomatene er ferdig, øker du varmen i stekeovnen til 225 grader og steker pommes fritesen. Dryss godt med salt over før servering.

Ta kyllingen ut av marinaden. La oljen renne av, men ikke tørk den. Dryss krydderblandingen godt over hele kyllingen og gni den lett inn. Blir det for mye krydder, tar du vare på den til neste grilling. La kyllingen marineres videre i 15 minutter.
Legg kyllingen med skinnsiden ned på en god og varm grill. Du kan sjekke om den er gjennomstekt ved å stikke et spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kjøttsafta som kommer ut er klar, eller du kan stikke et steketermometer inn på samme sted. Når kyllingen når 75 grader, er den ferdig. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer opp kjøttet og serverer.
Sitronene deler du i to og griller sammen med kyllingen de siste minuttene.

Sendt inn av Carina Damsgård

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her