Saftig kylling marinert og krydret

Ingredienser
dagen før.

Kylling og marinade

1 stor kylling, ca. 1,3 kg. Evt 5 kyllingfileter.

3 fedd hvitløk

1 kvist rosmarin

3 kvister timian

1 ts salt

½ ts paprikapulver

2 dl olivenolje

saft av 1 sitron

Krydderblanding

1 ts paprikapulver

1 ts salt

1 ts hvitløkpulver

1 ts pepper

1/4 ts cayennepepper

1 ts tørket oregano

Tilbehør

4 sitroner

250 g små, søte tomater

2 ss olivenolje

1 ts maldonsalt

3—4 greiner frisk timian

500 g pommes frites

Fremgangsmåte

Grovhakk hvitløkfeddene, rosmarinen og timianen og bland det sammen med resten av ingrediensene til marinaden i en brødpose. Legg i kyllingen og gni på posen slik at marinaden fordeler seg fint. Knytt sammen posen og legg den i kjøleskapet til neste dag. Ta kyllingen ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du skal starte grillingen.

Sett stekeovnen på 120 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp på brettet. Pensle dem med olivenoljen. Fordel salt og timian over. Stek tomatene midt i stekeovnen i 45 minutter.

Når tomatene er ferdig, øker du varmen i stekeovnen til 225 grader og steker pommes fritesen. Dryss godt med salt over før servering.

Ta kyllingen ut av marinaden. La oljen renne av, men ikke tørk den. Dryss krydderblandingen godt over hele kyllingen og gni den lett inn. Blir det for mye krydder, tar du vare på den til neste grilling. La kyllingen marineres videre i 15 minutter.
Legg kyllingen med skinnsiden ned på en god og varm grill. Du kan sjekke om den er gjennomstekt ved å stikke et spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kjøttsafta som kommer ut er klar, eller du kan stikke et steketermometer inn på samme sted. Når kyllingen når 75 grader, er den ferdig. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer opp kjøttet og serverer.
Sitronene deler du i to og griller sammen med kyllingen de siste minuttene.

Sendt inn av Carina Damsgård

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk
Dagens rett

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk

Tradisjonsretter har kommet til heder og verdighet igjen, og i dag serverer vi en nydelig fiskefrikassé til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her