Saftig sjokoladekake i langpanne.

Ingredienser
400 g margarin
100 g mørk kokesjokolade
4 1/2 dl sterk kaffe
575 g hvetemel
650 g sukker
4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 egg
1 Boks(er) rømme


Glasur til sjokoladekake i langpanne:
150 g margarin
100 g mørk kokesjokolade
1/2 dl sterk kaffe
375 g melis

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.



Smelt smør og tilsett kaffe, trekk kjelen vekk fra platen.

Ha i sjokoladen og la dette smelte godt sammen.



Tilsett sukkeret i sjokoladeblandingen.

Visp sammen egg og rømme og tilsett det i røren.



Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i røren.



Visp røren godt sammen og ha den i en langpanne med bakepapir i, røren blir veldig tynn.

Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 30 minutter.




Framgangsmåte Glasur til sjokoladekake i langpanne :
Smelt smøret og ha i kaffe.

Tilsett sjokoladen og bland godt, ha tilslutt i siktet melis.

Rør til en jevn og glatt masse.



Når kaken kommer ut av ovnen prikk den med en gaffel på toppen. La det danne små huller.

Hell fyllet over med en gang kaken er ferdig prikket.

Da vil fyllet renne litt ned i kaken og den blir ekstra saftig

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her