Sitron- og marengspai
Foto: Mari Svenningsen

Sitron- og marengspai

Fremgangsmåte

Paideig:
Smuldre smør og mel med finhakkede hasselnøtter. Bland inn egg og sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i en paiform. Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Fyll:
Vask sitronene godt, og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.

Smelt smør og bland det inn i eggeblandingen. Varm blandingen over middels varme til den tykner. Pass på, den skal ikke koke! Hell kremen i det avkjølte paiskallet fordel den jevnt.

Marengs:
Stivpisk eggehviter og dryss sukker over. Pisk videre til marengsen er stiv og blank. Fyll marengsmassen i en sprøytepose og sprøyt ut fine topper jevnt over sitronfyllet.

Øk varmen i stekeovnen til 220 °C og stek paien i 8-10 minutter til marengsen er gyllen.

Tips: Sikt gjerne litt melis over ved servering.

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen