Bærpai med sjokoladefyll
Dansukker.no

Bærpai med sjokoladefyll

Bruk friske bær fra butikk, egen hage, skogen eller de du har i fryseren De syrlige bærene passer veldig godt sammen med en pai fylt med sjokoladekrem.

Fremgangsmåte

Sjokoladekrem:
Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i en kasserolle sammen med fløte og likør. Smelt på svak varme. Pass på at sjokoladen ikke brenner seg fast i kasserollen. Avkjøles i kjøleskapet. 

Paideig:
Bland ingrediensene til deigen. Hvis den ikke vil henge sammen, tilsettes et par dråper vann. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Trykk deigen ut i en smurt paiform, ca. 25 cm i diameter. Prikk med en gaffel. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Ta skallet ut av formen og la avkjøles. 

Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet og visp den med en elektrisk visp. Skyll og rens bærene. Legg halvparten av bærene nederst i paiskallet. Legg sjokoladekremen oppå bærene. Legg på resten av bærene. Strø over høvlet, hvit sjokolade.

Se våre andre oppskrifter på søt pai

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her