Galette med pære og chèvre
Foto: Caroline Tengen

Galette med pære og chèvre

Galette er en fransk bakst som kan anta mange former, alt fra Bretagnes berømte til ulike typer terte med eller uten fyll.

Fremgangsmåte

Start med galettedeigen Del smøret i mindre biter, og ha det i en kjøkkenmaskin. Miks det raskt sammen med hvetemel, melis og salt. Tilsett vann, og miks til deigen er samlet.

Dekk over med plast, og la deigen hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 175 °C.

Skjær chèvren i tynne skiver. Skyll pærene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver.

Ha hasselnøttene i en bolle, og tilsett sirupen. Rør rundt.

Ta paideigen ut av kjøleskapet, og kjevle den ut til en sirkel på melet bakebord, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen på et brett med bakepapir.

Legg pæreskivene og chèvren midt på paideigen, og strø over hasselnøttene. Brett inn paikantene mot midten, og pensle med vispet eggehvite.

Stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Her finner du mange oppskrifter på terter

Og  selvfølgelig er det veldig mange oppskrifter på pannekaker fra hele verden, selvfølgelig også norske

 Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her