Sjokoladefondant

Ingredienser
Lys deig:

2 egg
30 g sukker
90 g smør
100 g Freia Hvit
Dronning sjokolade
40 g hvetemel

Mørk deig:

4 egg
60 g sukker
200 g Freia Dronning sjokolade
180 g smør
80 g hvetemel

Tilbehør:

Freia Sjokolade Topping
Bær

Fremgangsmåte

Kakene stekes fra frossen tilstand midt i ovnen ved 200°C i ca. 12-15 minutter. Ta dem ut, la dem stå i ca. 10 minutter. Klipp eller riv av formene. Server varme sjokoladefondant gjerne med bærsaus. Det er store forskjeller mellom ulike stekeovner og det kan være vanskelig å beregne steketiden. Stek gjerne en prøvekake for å teste ut steketiden. Fondantene skal være faste utenpå og flytende inni, men det er bedre at kakene er litt for mye stekt enn at de er for lite stekt.

Sendt inn av Knut Haga Nistov

Forsiden akkurat nå
Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv
Dagens rett

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv

Grillburgeren er manges favoritt på grillfesten. Med denne oppskriften får den et litt uvant følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her