Sjokoladekake med bringebær
Foto: Synøve Dreyer

Sjokoladekake med bringebær

Hvem liker ikke sjokoladekake? Når du legger på bringebær kan ingen motstå den. Følg oppskriften og du blir sett på en mesterbaker.

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i melken.

Sikt alt det tørre i en bolle.

Når eggedosisen er stiv og fin, har du i det tørre og vender dette forsiktig men godt inn.

Ha så i det smeltede smøret og melken. Hell røren over i en form à 25 cm.

Stek kaken i 20-30 minutter ved 180 grader.

Sjokoladekrem:
Pisk egg og melis til eggedosis. Smelt smør i en kjele. Hakk sjokoladen i små biter og ha i denne. Ta kjelen av platen og rør alt godt sammen til en tykk og flytende masse.

Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og vend dette godt i. La sjokoladekremen stå kjølig i noen timer.

Pisk opp sjokoladekremen rett før bruk. Du vil da se at den blir lysere i fargen.

Sette sammen kake:
200 g bringebær. Ta bort 8-12 av de fineste bringebærene.

Del så kaken i 2 og smør sjokoladekrem på den ene bunnen. Legg bringebærene oppå sjokoladekremen og legg den andre bunnen oppå.

Fordel så krem over kaken. La det være litt sjokoladekrem igjen til pynt.

Sprøyt ut små rosetter på kaken og legg en bringebær oppå. Jeg har brukt en stjernetyll/tupp for disse.

TIPS: Sjokoladekremen kan også lages med en lysere sjokolade (40-50%). Ha i 1/3 mer sjokolade for å få riktig «fasthet» i kremen.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her