Raw sjokoladekake med vanilje
Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Raw sjokoladekake med vanilje

Denne sjokoladekakener både vegansk og raw - altså ikke stekt. Den smaker som konfekt og kan serveres som dessert.

Fremgangsmåte

Bunn:
Ha alle ingrediensene i en food-prosessor. Kjør til du har en samlet masse. Hell massen over i formen, og press den ned i bunnen. Sørg for at bunnen blir flat og rett, og at deigen kommer godt ut til kantene. Sett formen i fryseren.

Bruk en springform (24 cm) og kle både bunn og sider av formen med plastfolie. Dette gjør at det er enklere å flytte kaken etterpå.

Tips:
Om du ikke har kakaosmør, kan du bruke samme mengde kokosolje.

Vaniljekrem:
Kjør alle ingrediensene i en food-prosessor til en glatt masse. Tilsett litt vann (1 ts av gangen), om den ikke blir glatt nok.

Fordel kremen ut over bunnen. Glatt den ut med en deigskrape. Sett kaken i fryseren igjen.

Tips:
I stedet for lys fibersirup kan du bruke agavesirup.

Sjokoladekrem:
Kjør bløtlagte cashewnøtter (utbløtt i vann i minst 2 timer), havremelk, smeltet kokosolje i en food-prossesor til en fløyelsmyk krem. Tilsett resten av ingrediensene med unntak av agar agar og kjør til du har en tykk krem.

Kok opp vann i en kjele og tilsett agar agar. La det småkoke i fem minutter, og tilsett dette i kremen.

Hell kremen over den nå stivnede vaniljekremen. Fordel kremen jevnt utover med en deigskrape eller slikkepott.

Pakk kaken i formen godt inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i noen timer, eller gjerne til neste dag.

Sjokoladeganache:
Smelt kakaosmør i en liten kjele. Rør kokosolje, kakaopulver og sirup i kjelen. Kjør det sammen med avokado i en food-prosessor til en fin bløt krem.

Smør sjokoladekremen på toppen av kaken og sett kaken i kjøleskapet, til den skal serveres.

Pynt gjerne med rawkuler og friske bær.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her