Snickerskake

Ingredienser
350 g salte peanøtter
1 pk, 200 g, Ritz salte kjeks
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur:
100 g smør
200 g lys kokesjokolade
6 eggeplommer
100 g melis

Fremgangsmåte

Legg kjeks i pose og knus til mindre biter. Gjør det samme med peanøttene.
Stivpisk eggehviter og sukker til en marengs. Vend inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker.
Hell i en bakepapirkledt langpanne (30x40cm). Smør kantene på langpannen der det trengs m smør/olje.

Stek i varm ovn 180 grader på nederste rille i 25-30 min.

Glasur:
Smelt smør og sjokolade over svak varme. Pisk eggeplommene og melis til lys eggedosis og vend inn smeltet smør og sjokoladeblandingen (pass på at den ikke er for varm). Sett glasuren kjølig slik at den tykner litt før den smøres over kaken.
Sett kaken kjølig slik at glasuren stivner før kaken skjæres opp.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her