Snickerskake

Ingredienser
350 g salte peanøtter
1 pk, 200 g, Ritz salte kjeks
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur:
100 g smør
200 g lys kokesjokolade
6 eggeplommer
100 g melis

Fremgangsmåte

Legg kjeks i pose og knus til mindre biter. Gjør det samme med peanøttene.
Stivpisk eggehviter og sukker til en marengs. Vend inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker.
Hell i en bakepapirkledt langpanne (30x40cm). Smør kantene på langpannen der det trengs m smør/olje.

Stek i varm ovn 180 grader på nederste rille i 25-30 min.

Glasur:
Smelt smør og sjokolade over svak varme. Pisk eggeplommene og melis til lys eggedosis og vend inn smeltet smør og sjokoladeblandingen (pass på at den ikke er for varm). Sett glasuren kjølig slik at den tykner litt før den smøres over kaken.
Sett kaken kjølig slik at glasuren stivner før kaken skjæres opp.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her