Snickerskake

Ingredienser
5 eggehviter
4 dl sukker
30 ritzkjeks
250 g peanøtter
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
FYLL
5 eggeplommer
5 ss melis
1 plate mørk kokesjokolade
1 1/2 boks kremfløte

Fremgangsmåte

Eggehviter og sukker piskes i 15 minutter. Ritzkjeks og peanøtter knuses i en pose med en kjevle. Bland sammen alt og fordel massen i to springformer. Obs: Bruk bakepapir. Stekes på 170 grader i 20-30 minutter. FYLL. eggeplommer og melis piskes til eggedosis , kokesjokolade smeltes å blandes i. kremfløte piskes og blandes med resten. Ha krem på den ene bunnen og legg de andre oppå. Fordel så resten av kremen over hele kaken, sidene også. Kaken må stå 1 natt å trekke før servering. Kan fryses. .
Kilde: Familie / venner

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk
Dagens rett

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk

Tradisjonsretter har kommet til heder og verdighet igjen, og i dag serverer vi en nydelig fiskefrikassé til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her