Sopptoast
Foto: Kristine Sandsleth

Sopptoast

Sopptoast er en rask og velsmakende forrett som fungerer veldig godt også på et tapasbord.

Fremgangsmåte

  1. Ha en spiseskje smør i stekepanna på medium varme.
  2. Skjær opp brødet i skiver og stek dem lett i panna for en sprø overflate.
  3. Skyll panna og ha sopp oppi tørr panne på medium varme til de begynner å slippe vann.
  4. Nå kan du skru opp varmen litt og ha i resten av smøret.
  5. Stek sopp til smør har delvis trukket inn.
  6. Skru varmen tilbake til medium varme og ha i fløte og revet parmesan.
  7. Rør sopp og væske til den har trukket inn og smak til med salt og pepper. Litt ekstra pepper gir et lite spark til retten.
  8. Ha soppen oppå toast og dryss på med evt frisk timian og/eller mer parmesan.

Tips: Du kan fint bruke tørket eller fryst (tint) sopp. Tørket sopp bløtes i kokende vann i 5-15 minutter avhengig av type og størrelse.

Sendt inn av Kristine Sandsleth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her