Sopptoast
Foto: Kristine Sandsleth

Sopptoast

Sopptoast er en rask og velsmakende forrett som fungerer veldig godt også på et tapasbord.

Fremgangsmåte

  1. Ha en spiseskje smør i stekepanna på medium varme.
  2. Skjær opp brødet i skiver og stek dem lett i panna for en sprø overflate.
  3. Skyll panna og ha sopp oppi tørr panne på medium varme til de begynner å slippe vann.
  4. Nå kan du skru opp varmen litt og ha i resten av smøret.
  5. Stek sopp til smør har delvis trukket inn.
  6. Skru varmen tilbake til medium varme og ha i fløte og revet parmesan.
  7. Rør sopp og væske til den har trukket inn og smak til med salt og pepper. Litt ekstra pepper gir et lite spark til retten.
  8. Ha soppen oppå toast og dryss på med evt frisk timian og/eller mer parmesan.

Tips: Du kan fint bruke tørket eller fryst (tint) sopp. Tørket sopp bløtes i kokende vann i 5-15 minutter avhengig av type og størrelse.

Sendt inn av Kristine Sandsleth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her