Svineribbe ala Hellstrøm

En ribbe som virkelig smaker som du liker den.

Ingredienser

1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo
Grovt havsalt
Knust svart pepper
Vann
8 sjalottløk, renset
10 hvitløksfedd, med skall
2 kvister rosmarin

Saus:
5 dl sjy
1 spiseskje hvetemel
1-2 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskje worchestershiresauce

Fremgangsmåte

  1. Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet.
    Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren.
  2. Ha i sjalottløk, gulrot, rosmarin og hvitløk i bunnen.
  3. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time (med svorsiden opp).
  4. Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal du med jevne mellomrom øse over av skyen.

    Fremgangsmåte saus
    Hell skyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i skyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv.
  5. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn.
  6. Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter.

Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm

Mange andre ribbeoppskrifter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Arne Hanssen

3
3/5 etter 89 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Svak stemning i det globale vinmarkedet
+

Svak stemning i det globale vinmarkedet

Prisfallet for både 2021- og 2022-årgangen av Bordeaux er til dels dramatisk. Liv-Ex tror imidlertid bunnen er nådd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød og du er klar for stranda eller skogsturen
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød og du er klar for stranda eller skogsturen

Denne lettlagde middagsretten passer godt på late sommerdager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen
+

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen

Det er når det blåser som friskest, og vinden haler og drar i både deg og båten, at det gjør ekstra godt å komme til restaurant Grøningen. Her ønskes velkommen til et eldorado av smaker og opplevelser – i et gammelt naust på en øy i havgapet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her