Svineribbe ala Hellstrøm

En ribbe som virkelig smaker som du liker den.

Ingredienser

1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo
Grovt havsalt
Knust svart pepper
Vann
8 sjalottløk, renset
10 hvitløksfedd, med skall
2 kvister rosmarin

Saus:
5 dl sjy
1 spiseskje hvetemel
1-2 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskje worchestershiresauce

Fremgangsmåte

  1. Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet.
    Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren.
  2. Ha i sjalottløk, gulrot, rosmarin og hvitløk i bunnen.
  3. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time (med svorsiden opp).
  4. Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal du med jevne mellomrom øse over av skyen.

    Fremgangsmåte saus
    Hell skyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i skyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv.
  5. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn.
  6. Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter.

Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm

Mange andre ribbeoppskrifter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Arne Hanssen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne drinken smaker virkelig av høst
Ukens drink

Denne drinken smaker virkelig av høst

En drink som både er leskende og samtidig smaker av høst med lett innslag av røyk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11. medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her