- Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet.
Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren. - Ha i sjalottløk, gulrot, rosmarin og hvitløk i bunnen.
- Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time (med svorsiden opp).
- Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal du med jevne mellomrom øse over av skyen.
Fremgangsmåte saus
Hell skyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i skyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv. - Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn.
- Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter.
Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm
Mange andre ribbeoppskrifter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig