Svineribbe ala Hellstrøm

En ribbe som virkelig smaker som du liker den.

Ingredienser

1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo
Grovt havsalt
Knust svart pepper
Vann
8 sjalottløk, renset
10 hvitløksfedd, med skall
2 kvister rosmarin

Saus:
5 dl sjy
1 spiseskje hvetemel
1-2 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskje worchestershiresauce

Fremgangsmåte

  1. Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet.
    Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren.
  2. Ha i sjalottløk, gulrot, rosmarin og hvitløk i bunnen.
  3. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time (med svorsiden opp).
  4. Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal du med jevne mellomrom øse over av skyen.

    Fremgangsmåte saus
    Hell skyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i skyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv.
  5. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn.
  6. Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter.

Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm

Mange andre ribbeoppskrifter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Arne Hanssen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her