Tiramisu

Ingredienser
4 eggs
100 g sugar
400 g mascarpone
300-400 g ladyfingers (depending on the proportion cream-ladyfingers you want)
coffee as necessary; with an Italian coffeemaker for three cups you need to make coffee once for each 100 g of ladyfingers
sweet Marsala wine (a few spoonfuls)

Fremgangsmåte

Soak the ladyfingers in hot coffee (or put the ladyfingers in a container and pour the coffee over). Make sure the coffee is distributed evenly among the ladyfingers.

Separate the egg yolks and beat them with the sugar. When ready fold in the mascarpone. Add the marsala. Beat the egg whites until stiff (you should be able to turn the container almost upside down and the whites should still stay in the bowl); for best results the egg whites must be very cold. Adding a pinch of salt before beating might also help. Fold slowly the egg yolk mixture into the stiff egg whites.

In a round or rectangular pan put one layer of ladyfingers, one layer of creamy mixture, etc. Keep in the refrigerator for a few hours. Before serving sprinkle a very fine dust of cocoa on the creamy mixture.

Thanks to my sister Giorgia.

http://www.pianofab.com/recipes/en/dolci/tiramisu.html

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her