Torsk med tomatsaus og potetbåter

Ingredienser
300 gram torskefilet
1 boks tomat, hermetisk
0.5 stk rød paprika
0.5 stk løk
1.5 fedd hvitløk
0.25 stk. purre
1 ts sukker
salt
nykvernet pepper
4 skive Norvegia lettere 16 %
5 blad basilikum, fersk
1.5 ss persille

Poteter
4 stk potet , (små à ca 75 g)
0.5 ts rosmarin
1 ss matolje
0.5 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader. Gjør klar et brett med bakepapir og en langpanne med aluminiumsfolie. Skyll potetene og del dem i båter. Vend potetene i olje, salt, pepper og rosmarin. Sett inn midt i ovnen. Stek i ca 30 min.

Hakk løk, paprika, basilikum, persille (spar litt persille for å strø over fisken til slutt) og hvitløk. Hell dette i en kjele sammen med tomatene, og kok opp. Smak til med salt, pepper og balsamico. Ha i sukker for å runde av smaken. La dette småkoke uten lokk. Rør om med jevne mellomrom i ca 20 min.

Tørk av fisken. Legg fisken i langpannen. Strø på salt og pepper. Hakk purren og legg på hver filet. Legg osten på toppen. Nå flytter du potetene litt ned i ovnen og setter fisken på rillen over midten, ca 20 min. i ovnen.

Når potetene og fisken begynner å bli ferdig, setter du på grillen for å gi osten litt gyllen farge. Ta ut fisken og sett potetene opp mot grillen for at også disse skal få fin farge. Hell fiskekraften fra langpannenn og over i tomatsausen. Legg opp poteter, fisk og tomatsaus på tallerkener. Strø litt persille over fisken før den serveres.

Sendt inn av Elisabeth Skramstad

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her