Torsk med tomatsaus og potetbåter

Ingredienser
300 gram torskefilet
1 boks tomat, hermetisk
0.5 stk rød paprika
0.5 stk løk
1.5 fedd hvitløk
0.25 stk. purre
1 ts sukker
salt
nykvernet pepper
4 skive Norvegia lettere 16 %
5 blad basilikum, fersk
1.5 ss persille

Poteter
4 stk potet , (små à ca 75 g)
0.5 ts rosmarin
1 ss matolje
0.5 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader. Gjør klar et brett med bakepapir og en langpanne med aluminiumsfolie. Skyll potetene og del dem i båter. Vend potetene i olje, salt, pepper og rosmarin. Sett inn midt i ovnen. Stek i ca 30 min.

Hakk løk, paprika, basilikum, persille (spar litt persille for å strø over fisken til slutt) og hvitløk. Hell dette i en kjele sammen med tomatene, og kok opp. Smak til med salt, pepper og balsamico. Ha i sukker for å runde av smaken. La dette småkoke uten lokk. Rør om med jevne mellomrom i ca 20 min.

Tørk av fisken. Legg fisken i langpannen. Strø på salt og pepper. Hakk purren og legg på hver filet. Legg osten på toppen. Nå flytter du potetene litt ned i ovnen og setter fisken på rillen over midten, ca 20 min. i ovnen.

Når potetene og fisken begynner å bli ferdig, setter du på grillen for å gi osten litt gyllen farge. Ta ut fisken og sett potetene opp mot grillen for at også disse skal få fin farge. Hell fiskekraften fra langpannenn og over i tomatsausen. Legg opp poteter, fisk og tomatsaus på tallerkener. Strø litt persille over fisken før den serveres.

Sendt inn av Elisabeth Skramstad

Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her