Tradisjonell Indisk Curry gryte

Fremgangsmåte

Kok ris sammen med finhakket grønn og rød paprika. Tilsett også litt gurkemeie i vannet, eller safran hvis du har. Resultat, en knall gul ris med bitte små rød og grønne biter. Veldig delikat, og gir en litt annen vinkling på tradisjonell ris.

Sausen lager du ved å frese en hel finhakket løk i maisolje, sammen med hvitløk. Husk, ikke altfor sterk varme, men dog det skal frese. Tilsett curry pulver og cayenne pepper sammen med løken, og lag en "base". Til denne tilsetter du kraft, hvis tilgjengelig. Enten fra kylling eller kjøtt ( buljong kan brukes ).

Lag en veldig svak jevning, og rør ut ønsket mengde saus. Til slutt tilsetter du reker eller storfekjøtt eller kylling eller blåskjell, eller hva du måtte ønske å ha oppi.

Server med små skåler med hakkede peanøtter og/eller rosiner, og/eller skivet bananer, og/eller chutney.

Se våre andre oppskrifter på indisk gryte 

Her har andre indiske retter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Per (peba@tdata.no)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
60 år gammel vin til knallpris
+
Godbiter i pollisten

60 år gammel vin til knallpris

Denne godbiten koster bare 498 kroner – perfekt som gave eller til deg selv på julaften - om du klarer å holde deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den
+
Ukens vin

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den

Quinta da Santiago er en ny og spennende aktør innen Vinho verde som lager viner med karakter også i den rimeligere prisklassen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv deg som mesterkokk i dag
Dagens rett
Bakt norsk kveite med agurksalat

Prøv deg som mesterkokk i dag

Denne lekre oppskriften er langt enklere enn den ser ut til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får potetsalaten til pølsene ekstra mye smak
Dagens rett

Slik får potetsalaten til pølsene ekstra mye smak

Hvor mye smak er det typen karri som bestemmer - og selvsagt hvor gode pølsene er.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette
+

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette

Det er området rundt den vakre middelalderbyen Modena i regionen Emilia Romagna at den ekte balsamicotradisjonen kommer fra. Hos Acetaia Giusti blandes kunnskap akkulmulert gjennom 17 generasjoner med nytenkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her