Tradisjonell Indisk Curry gryte

Fremgangsmåte

Kok ris sammen med finhakket grønn og rød paprika. Tilsett også litt gurkemeie i vannet, eller safran hvis du har. Resultat, en knall gul ris med bitte små rød og grønne biter. Veldig delikat, og gir en litt annen vinkling på tradisjonell ris.

Sausen lager du ved å frese en hel finhakket løk i maisolje, sammen med hvitløk. Husk, ikke altfor sterk varme, men dog det skal frese. Tilsett curry pulver og cayenne pepper sammen med løken, og lag en "base". Til denne tilsetter du kraft, hvis tilgjengelig. Enten fra kylling eller kjøtt ( buljong kan brukes ).

Lag en veldig svak jevning, og rør ut ønsket mengde saus. Til slutt tilsetter du reker eller storfekjøtt eller kylling eller blåskjell, eller hva du måtte ønske å ha oppi.

Server med små skåler med hakkede peanøtter og/eller rosiner, og/eller skivet bananer, og/eller chutney.

Se våre andre oppskrifter på indisk gryte 

Her har andre indiske retter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Per (peba@tdata.no)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her