Turtle Brownies

Ingredienser
¾ kopp hvetemel
¼ ts bakepulver
½ ts salt
150 g mørk sjokolade
½ kopp smør
1 kopp brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
2 store egg

¾ kopp sukker
⅓ kopp sirup
3 ss vann
⅓ kopp kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
1½ kopp pecannøtter

smeltet sjokolade til pynt

Fremgangsmåte

Rør sammen mel, bakepulver og salt. Smelt sjokolade og smør og avkjøl litt. Rør inn brunt sukker og vaniljeekstrakt. Rør inn eggene, ett om gangen. Tilsett melblandingen. Fordel i en smurt firkantet form (ca 22x22 cm)og stek på midterste rille ved 175 grader i 30-35 minutter. Avkjøl helt i formen før kaken vendes over på rist.

Kok opp sukker, sirup, vann og en klype salt i en kjele. La koke uten å røre i ca 10 minutter, til blandingen blir gyllen. Ta av varmen og rør forsiktig inn fløte og vanilje. Rør inn hakkede nøtter og hell med en gang over kakebunnen og fordel. Avkjøl helt. Ringle smeltet sjokolade over og avkjøl minst 4 timer før servering.

Sendt inn av Den Rosa

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her