Vegansk red velvet-kake med kremostfrosting
Foto: LauriPatterson

Vegansk red velvet-kake med kremostfrosting

Red Velvet-kaken er også kjent for sin smøraktige eller kremostbaserte hvite glasur som i denne oppskriften ikke inneholder melkeprodukter i det hele tatt siden den er vegansk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader, finn frem to runde kakeformer (28 cm eller ønsket størrelse). Dekk bunn med bakepapir eller smør kaka med margarin/matfett og strø mel på.

Fyll opp et målebeger med soyamelk og ha eddik i. Man vil etter kort tid merke at melka blir tykkere - dette er en slags erstatning for kulturmelk.

I en bakebolle, bland sammen alt det tørre. Miks til det er klumpfritt. Tilsett deretter alt det våte, inkludert soyamelkblandingen. Ha i matfargen til du får ønsket farge på røren. Den skal ha en dyp farge. Husk å ikke overmikse! 

Hell umiddelbart røra over i formene og sett i ovnen. Stek i 35-50 min (sjekk underveis med pinne).

Mens kaka er i ovnen kan du starte med frostingen:

Bruk mikser og visp sammen margarin og matfett til det er klumpfritt og godt blandet. Ha deretter i den melkefri kremosten og miks på medium styrke i 2 minutter. Dersom du merker at frostingen er for tørr, ha i litt soyamelk. 

Mens mikseren går, ha i litt og litt melis helt til alt er tilsatt. Igjen, juster med soyamelk om nødvendig. Ha i salt og vaniljeekstrakt og miks til det er fluffy og melisen har løst seg opp (ca 2-3 min)

Sett frostingen i kjøleskapet og la den stå til kaka er klar til å settes sammen.

Når kaka er klar, etter avkjøling, vil du ha nok til 4 lag. Skjær de to bunnene på langs og legg frosting mellom lagene og dekk til slutt hele kaka med resten av frostingen. 

Tips:
Denne kaka er veldig god med knuste valnøtter eller pecannøtter på toppen.

Her finner du mange oppskrifter på fristende kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Øydis Rake Hegg

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her