Verdens beste pizza

Ingredienser
50 g gjær
4 dl vann
1 dl olje
1 dl øl
2 ss salt
1 kg hvetemel

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og øl. Elt inn ca 900g av melet til en smidig og blank deig. La den heve under plast i ca 30 min. Ta deigen opp og del den i 8 like store deler.
Trill runde boller og la dem ligge under plast til de skal bakes ut. Blir bollene liggende for lenge, må de eltes om.

Alternativ:
10 dl hvetemel
4,5 dl lunkent vann
2 dl olivenolje
2/3 pk tørrgjær
1 ts salt
Begynn med væske i kjøkkenmaskin. Ha i det tørre og elt til smidig deig. La heve til dobbel. Kjevle tynne leiver. Prikk med gaffel. Forhåndstek bunn ved 250 gr 5-6 min. Nå kan bunn fryses.

Vanlig pizzabunn:
3 dl lunkent vann
1/2 pk tørrgjær
2 ss olje
1/2 ts salt
7 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pizzasaus:
1-2 løk
2-3 hvitløkfedd
3 ss olje
1 boks knuste tomater
3-4 ss tomatpure
ca 1 ts tørket oregano el basilikum
1 laurbærblad
1 ts salt
1 ts sukker
1 krm sort pepper

Finhakk løk og hvitløk, fres det blankt i oljen uten at det tar farge. Tilsett de andre ingr og la sausen koke uten lokk på svak varme i ca 30 min til den er tykk.

TIPS TIL FYLL:

Tomater, pepperonipølse, ost, oregano.

Løk, 1 boks ansjosfileter, sorte olivener, ost.

Cherrytomater, fersk mozarellaost, frisk basilikum.

Røkelaks, fennikel, fersk mozarellaost, kapers.

Aspargestopper (boks), blåskjell (boks), reker/krepsehaler, vårløk, ost.

Skinke, sjampinjong, grønn paprika, oregano, pizzaost.

Tunfisk (i vann), bacon, vårløk/gressløk, oregano, ost.

Tunfisk (i vann), squash, kapers, vårløk/persille, hardkokte egg, mozarellaost el revet ost.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
Guide
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her