Verdens beste pizza

Ingredienser
50 g gjær
4 dl vann
1 dl olje
1 dl øl
2 ss salt
1 kg hvetemel

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og øl. Elt inn ca 900g av melet til en smidig og blank deig. La den heve under plast i ca 30 min. Ta deigen opp og del den i 8 like store deler.
Trill runde boller og la dem ligge under plast til de skal bakes ut. Blir bollene liggende for lenge, må de eltes om.

Alternativ:
10 dl hvetemel
4,5 dl lunkent vann
2 dl olivenolje
2/3 pk tørrgjær
1 ts salt
Begynn med væske i kjøkkenmaskin. Ha i det tørre og elt til smidig deig. La heve til dobbel. Kjevle tynne leiver. Prikk med gaffel. Forhåndstek bunn ved 250 gr 5-6 min. Nå kan bunn fryses.

Vanlig pizzabunn:
3 dl lunkent vann
1/2 pk tørrgjær
2 ss olje
1/2 ts salt
7 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pizzasaus:
1-2 løk
2-3 hvitløkfedd
3 ss olje
1 boks knuste tomater
3-4 ss tomatpure
ca 1 ts tørket oregano el basilikum
1 laurbærblad
1 ts salt
1 ts sukker
1 krm sort pepper

Finhakk løk og hvitløk, fres det blankt i oljen uten at det tar farge. Tilsett de andre ingr og la sausen koke uten lokk på svak varme i ca 30 min til den er tykk.

TIPS TIL FYLL:

Tomater, pepperonipølse, ost, oregano.

Løk, 1 boks ansjosfileter, sorte olivener, ost.

Cherrytomater, fersk mozarellaost, frisk basilikum.

Røkelaks, fennikel, fersk mozarellaost, kapers.

Aspargestopper (boks), blåskjell (boks), reker/krepsehaler, vårløk, ost.

Skinke, sjampinjong, grønn paprika, oregano, pizzaost.

Tunfisk (i vann), bacon, vårløk/gressløk, oregano, ost.

Tunfisk (i vann), squash, kapers, vårløk/persille, hardkokte egg, mozarellaost el revet ost.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her