Viestads sommerpai

Ingredienser
Sommerterte
120 gr smør

150 gr hvetemel

2-3 små egg

3 dl crème fraiche

4-5 ss sukker

frøene fra 1 vaniljestang

blåbær, bringebær, rips, det du ellers har for hånden

Skjær smør i små biter. Bland sammen smør, mel og 1 spiseskje sukker i en kjøkkenmaskin. Overfør til en bolle. Jobb inn 1 til 3 spiseskjeer kaldt vann til du har en jevn deig. Dekk til med plast og la ligge i kjøleskapet i en halvtime før du kjevler den ut, eventuelt 10 minutter i fryseren.

Forvarm ovnen til 200 grader. Kjevle ut deigen og dekk en liten, velsmurt paiform med deig. Forstek bunnen i 10 minutter. La kjølne.

Bland crème fraiche, egg, vaniljefrø og resten av sukkeret. Ha denne røren i paiformen. Ha i bær. Stek i ovnen ved i 12-15 minutter, til den er nesten fast i midten. La kjølne før du serverer.

Fremgangsmåte

Sommerterte
120 gr smør

150 gr hvetemel

2-3 små egg

3 dl crème fraiche

4-5 ss sukker

frøene fra 1 vaniljestang

blåbær, bringebær, rips, det du ellers har for hånden

Skjær smør i små biter. Bland sammen smør, mel og 1 spiseskje sukker i en kjøkkenmaskin. Overfør til en bolle. Jobb inn 1 til 3 spiseskjeer kaldt vann til du har en jevn deig. Dekk til med plast og la ligge i kjøleskapet i en halvtime før du kjevler den ut, eventuelt 10 minutter i fryseren.

Forvarm ovnen til 200 grader. Kjevle ut deigen og dekk en liten, velsmurt paiform med deig. Forstek bunnen i 10 minutter. La kjølne.

Bland crème fraiche, egg, vaniljefrø og resten av sukkeret. Ha denne røren i paiformen. Ha i bær. Stek i ovnen ved i 12-15 minutter, til den er nesten fast i midten. La kjølne før du serverer.

Tilrettelagt for nett av Geir Evensen

Sendt inn av Øyvind Christensen

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. oktober i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her