Oligark-eide Ganevat rammes av sanksjoner

Oligark-eide Ganevat rammes av sanksjoner

- De solgte livsverket til feil eier, skriver den norske importøren.
02 Mars 2022 - 13:54

Den franske kultvinprodusenten Ganevat fra Jura boikottes av den norske importøren Unico Real Wines. - Det finnes viktigere ting i verden enn vin, heter det i en pressemelding. - På grunn av det nye russiske eierskapet og eierens bånd til regimets innerste krets, har vi valgt å kansellere alle våre allokasjoner av disse vinene. 

 I 2021 ble det omsatt vin fra Ganevat for 2,5 mill kr i Norge. 

- For oss er dette et stort tap, men det er andre ting som veier mer. Krigen rammer oss alle, heter det i uttalelsen. -All vin som er solgt i Norge i løpet av de siste år og frem til i dag er laget, produsert og kjøpt før russisk eierskap kom på banen. 

I 2021 solgte søskenparet Anne og Jean Francois Ganevat livsverket sitt for å  drive det videre med en "stille partner". Den nye partneren er Aleksander Pumpyansky, en vinentusiast, som også eier en egen vingård i det sørlige Frankrike. Men altså også sønnen til en oligark - som nå rammes av sanksjoner i mange land. Nærmere bestemt Dimitry Pumpyansky "som har sterke forbindelser til Putins innerste krets".

Her er (noen av sønnens) posisjoner 

Bakgrunnen for salget var store utfordringer knyttet til klimaet med frost som toppet seg da hele avlingen i 2021 ble ødelagt. 

Se hva vi har skrevet om disse vinene 

Ganevat opplever nå kanselleringer fra mange land, ifølge den norske importøren som oppfordrer også andre importører til å lete etter lik i lasten. Vinmonopolet har allerede sperret salget av russiskproduserte produkter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her