10 nye polutsalg

Vinmonopolet leter etter lokaler i distriktene.

Vinmonopolet vil åpne 10 nye butikker i 2012. De nye butikkene i hovedsak i kommuner som i dag ikke har polutsalg, og Vinmonopolet er nå på jakt etter egnede lokaler.

De 10 butikkene kommer i:
- Ytre Enebakk i Enebakk i Akershus
- Ås sentrum i Ås i Akershus
- Hemsedal i Hemsedal i Buskerud
- Svelvik i Svelvik i Vestfold
- Madla i Stavanger i Rogaland
- Lonevåg i Osterøy i Hordaland
- Askvoll i Askvoll i Sogn og Fjordane
- Bruhagen i Averøy i Møre og Romsdal
- Selbu/Mebonden i Selbu i Sør-Trøndelag
- Korgen i Hemnes i Nordland

- Vi har en god miks av store og små butikker neste år. De fleste kommer i små distriktskommuner. Felles for alle nyetableringene er at de har et solid markedsgrunnlag, sier adm. dir. Kai G. Henriksen i en pressemelding.

De viktigste kriteriene for etablering av nye butikker er befolkningsgrunnlag og bosettingsmønster i kommunen, handelsmønster i og rundt kommunen og avstand til andre polutsalg. Det er også et krav om at hvert utsalg skal dekke inn sine egne kostnader.

Flere av etableringene er lagt til ganske små kommuner med rundt 3000 - 4000 innbyggere, som Hemsedal, Askvoll, Selbu og Hemnes. Felles for disse er status som handlesentrum, betydelig turisme eller nærhet til hovedfartsåre.

- Vi åpner også i noe større distriktskommuner som Svelvik, Osterøy og Averøy. Felles for disse er en befolkning over 5000 og vekst i befolkning og handel, eller stort potensial for dette, sier Henriksen.

Steder som Enebakk og Ås sentrum i Akershus og bydelen Madla i Stavanger er eksempler på at også folkerike og bynære steder får nye polutsalg.

Ved utgangen av 2012 vil Vinmonopolet ha 283 butikker. Med dette bor 88 prosent av befolkningen i kommuner med eget Vinmonopol mens 95 prosent av befolkningen bor nærmere enn 30 km fra nærmeste Vinmonopol, opplyser selskapet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen