10 nye polutsalg

Vinmonopolet leter etter lokaler i distriktene.
18 November 2011 - 04:00

Vinmonopolet vil åpne 10 nye butikker i 2012. De nye butikkene i hovedsak i kommuner som i dag ikke har polutsalg, og Vinmonopolet er nå på jakt etter egnede lokaler.

De 10 butikkene kommer i:
- Ytre Enebakk i Enebakk i Akershus
- Ås sentrum i Ås i Akershus
- Hemsedal i Hemsedal i Buskerud
- Svelvik i Svelvik i Vestfold
- Madla i Stavanger i Rogaland
- Lonevåg i Osterøy i Hordaland
- Askvoll i Askvoll i Sogn og Fjordane
- Bruhagen i Averøy i Møre og Romsdal
- Selbu/Mebonden i Selbu i Sør-Trøndelag
- Korgen i Hemnes i Nordland

- Vi har en god miks av store og små butikker neste år. De fleste kommer i små distriktskommuner. Felles for alle nyetableringene er at de har et solid markedsgrunnlag, sier adm. dir. Kai G. Henriksen i en pressemelding.

De viktigste kriteriene for etablering av nye butikker er befolkningsgrunnlag og bosettingsmønster i kommunen, handelsmønster i og rundt kommunen og avstand til andre polutsalg. Det er også et krav om at hvert utsalg skal dekke inn sine egne kostnader.

Flere av etableringene er lagt til ganske små kommuner med rundt 3000 - 4000 innbyggere, som Hemsedal, Askvoll, Selbu og Hemnes. Felles for disse er status som handlesentrum, betydelig turisme eller nærhet til hovedfartsåre.

- Vi åpner også i noe større distriktskommuner som Svelvik, Osterøy og Averøy. Felles for disse er en befolkning over 5000 og vekst i befolkning og handel, eller stort potensial for dette, sier Henriksen.

Steder som Enebakk og Ås sentrum i Akershus og bydelen Madla i Stavanger er eksempler på at også folkerike og bynære steder får nye polutsalg.

Ved utgangen av 2012 vil Vinmonopolet ha 283 butikker. Med dette bor 88 prosent av befolkningen i kommuner med eget Vinmonopol mens 95 prosent av befolkningen bor nærmere enn 30 km fra nærmeste Vinmonopol, opplyser selskapet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her