100.000 flasker på auksjon

100.000 flasker på auksjon

Gigantvinkjelleren omfatter en av verdens største burgundsamlinger.

Det er innehaveren av den nå nedlagte New York-restauranten Cru, Roy Welland, som kvitter seg med sin vinsamling, melder vinavisen.dk.

Nytt auksjonshus

To tredeler av samlingen kommer fra restauranten, og intet mindre enn 24.000 av flaskene er av grand cru burgund-kvalitet.

Les om auksjoner i Norge

Det er det nystartete auksjonshuset Wally’s Auctions i New York som skal forestå auksjonen som blir både fysisk og nettbasert.

Utropssummen er anslått til 15 mill. dollar. Det gir et gjennomsnitt per flaske på 900 kroner. Bak dette tallet skjuler det seg alt fra drikkeklare chabliser til virkelige sjeldne klenodier.

Venter stor interesse

Eieren vurderer tidspunktet for å realisere kjellerverdiene som riktig all den tid interessen for eldre viner er økt, spesielt fra Asia. Dette gjelder særlig for burgunderne som for tiden er under et stort prispress gitt de siste års lave avlinger.

Interessen ventes å bli høy for auksjonene som starter i september, siden brorparten av vinen i sin tid kom direkte fra eiendommene til Crus kjeller.

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen