Drikke
Ny vinauksjon snart klar

Ny vinauksjon snart klar

Den andre vinauksjonen finner sted 9. april. Her er en smakebit på hva som kommer.
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2014 - 18:38

Blant unge viner nevnes Salon 1988 i magnum med en utropspris på 4800 kroner. Chablisstjernen Raveneau finnes i form av Les Clos 1990 til 3200. En annen favoritt, Roumier, vil finnes i katalogen med blant annet Ruchottes-Chambertin 1993 til 2400 kroner.

Gammel bordeaux

Av eldre flasker er en cognac fra 1875 og huset de Laage verd å merke seg. Den utropes til 4800 kroner. Samt en Tokaji 6 Puttonyos fra 1857 til kroner 5600.

Her finner du ut hva puttonyos betyr

For elskere av gammel bordeaux lover auksjonsansvarlig i Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, at det vil bli flere slike fra 1920-1950-tallet. Blant andre Latour 1937 til kroner 4000 og Mouton-Rothschild 1934 til 5600.

Stor interesse

Nær sagt selvsagt blir Petrus å finne blant auksjonsvinene, men foreløpig kan ikke Nordlien røpe verken årganger eller pris.

Han har fått inn flere enn 2000 tilbud, og siden 95 prosent av varene fra forrige runde ble solgt, er han optimistisk. - Det er stor etterspørsel og interesse for vinauksjoner i Norge, hevder han.

Sjekk ut noen av varene i forrige runde

Katalogen legges ut 28. mars på Vinmonopolets og auksjonsforretningen Blomqvists nettsider samtidig med at nettauksjonen starter. Denne avsluttes den 9. april, mens den klassiske auksjonen finner sted 8. april i Blomqvists lokaler i Tordenskioldsgate 5 i Oslo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her