12. september 2011 i Oslo - Tidenes smaking av chilenske kvalitetsviner

Chile er en skattekiste av flotte viner. Gå ikke glipp av den største smakingen av chilenske kvalitetsviner noensinne.
Redaksjonen
08 September 2011 - 12:04

Med flere hundre års vinmakertradisjoner og nær sagt perfekte forhold for dyrking av vindruer, kan Chile by på et vell av fantastiske viner.
 
Bli med og opplev chilensk vinmakerkunst på sitt aller beste i den største smakingen av chilensk kvalitetsvin noen sinne.
 
Gå ikke glipp av dette unike arrangementet!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Perfekte forhold
Chile har geografi og klima som nærmest er idéelt for vinproduksjon. Med tørt ørkenlandskap i nord, kalde isbreer i sør, Andesfjellene i øst og Stillehavet i vest, preges vekstsesongen av tørre, varme dager og kjøligere netter - et klima druene stortrives i.
Geografi og klima gir også god beskyttelse mot plantesykdommer, og mens europeiske vinbønder ble hardt rammet av vinlus på 1800-tallet, har vinlus aldri blitt påvist i Chile.
 
Denne kvelden kan du selv smake det store mangfoldet av kvalitetsviner Chile har å by på.
 
Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Chile">Les mer om Chile og se hvilke vinhus som er representert her (klikk).
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld på deg selv og gode venner i dag!
• Meld deg på her(klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
 
Tid: Mandag 12. september 2011 kl. 17.00 - 21.00
Pris: kroner 200,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 04.09.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 
Smakingen arrangeres av Prosjekt Chile i samarbeid med Apértif.
 

Vinlandet Chile
Chile er en del av den nye verden, men vin har vært laget her helt siden 1500-tallet , da spanske misjonærer brakte vinranker av europeiske druefamilien Vitis Vinifera med seg fra hjemlandet.
 
På denne tiden var vin viktigst i religiøse sammenhenger, men på 1800-tallet utviklet vin seg til å bli en selskapsdrikk med en selvfølgelig plass på middagsbordet. På begynnelsen av 1900-tallet begynte Chile's vinhandel å blomstre for alvor i det flere og flere oppdaget landets kvalitetsviner.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Originale vinstokker
Mens Europas vingårder ble lagt øde av vinlusen Phylloxera Vastatrix, ble Chiles vinmarker beskyttet av sine naturlige barrierer. I nord ligger Atacama - verdens tørreste ørken, i øst de mektige Andesfjellene, Stillehavet i vest og isbreene mot sør.
 
Takket være disse naturlige barrierene mot naturplager er chilenske vinstokker fortsatt av ren europeisk avstamning.
 
Chile er et utrolig langstrakt land, med vinproduksjon mellom 30. - 40. sydlige breddegrad. Dette medfører at Chile har en utrolig variasjon av forskjellige jordsmonn og klimaer.
 
De klart viktigste faktorene for klimaet i vinområdene er nærheten til Stillehavet på den ene siden og høyden over havet når man nærmer seg Andesfjellene på den andre siden.
 
Bli med og smak den fantastiske variasjonen du finner i kvalitetsviner fra Chile.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Populært område
I dag rangeres Chile som nummer ni av verdens vinproduserende land, og interessen for chilensk vin i Norge er stadig økende. Årsaken til at viner fra Chile er så populære er mange, men en avgjørende faktor er det unike mangfoldet Chile besitter.
 
Chile er også et foregangsland når det gjelder organisk dyrkede druer og biodynamisk vinproduksjon etter Rudolf Steiner-metoden.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Dette er vinhusene som er representert på dette arrangementet: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her