12. september 2011 i Oslo - Tidenes smaking av chilenske kvalitetsviner

Chile er en skattekiste av flotte viner. Gå ikke glipp av den største smakingen av chilenske kvalitetsviner noensinne.

Med flere hundre års vinmakertradisjoner og nær sagt perfekte forhold for dyrking av vindruer, kan Chile by på et vell av fantastiske viner.
 
Bli med og opplev chilensk vinmakerkunst på sitt aller beste i den største smakingen av chilensk kvalitetsvin noen sinne.
 
Gå ikke glipp av dette unike arrangementet!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Perfekte forhold
Chile har geografi og klima som nærmest er idéelt for vinproduksjon. Med tørt ørkenlandskap i nord, kalde isbreer i sør, Andesfjellene i øst og Stillehavet i vest, preges vekstsesongen av tørre, varme dager og kjøligere netter - et klima druene stortrives i.
Geografi og klima gir også god beskyttelse mot plantesykdommer, og mens europeiske vinbønder ble hardt rammet av vinlus på 1800-tallet, har vinlus aldri blitt påvist i Chile.
 
Denne kvelden kan du selv smake det store mangfoldet av kvalitetsviner Chile har å by på.
 
Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Chile"> Les mer om Chile og se hvilke vinhus som er representert her (klikk).
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld på deg selv og gode venner i dag!
• Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
 
Tid: Mandag 12. september 2011 kl. 17.00 - 21.00
Pris: kroner 200,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 04.09.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 
Smakingen arrangeres av Prosjekt Chile i samarbeid med Apértif.
 

Vinlandet Chile
Chile er en del av den nye verden, men vin har vært laget her helt siden 1500-tallet , da spanske misjonærer brakte vinranker av europeiske druefamilien Vitis Vinifera med seg fra hjemlandet.
 
På denne tiden var vin viktigst i religiøse sammenhenger, men på 1800-tallet utviklet vin seg til å bli en selskapsdrikk med en selvfølgelig plass på middagsbordet. På begynnelsen av 1900-tallet begynte Chile's vinhandel å blomstre for alvor i det flere og flere oppdaget landets kvalitetsviner.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Originale vinstokker
Mens Europas vingårder ble lagt øde av vinlusen Phylloxera Vastatrix, ble Chiles vinmarker beskyttet av sine naturlige barrierer. I nord ligger Atacama - verdens tørreste ørken, i øst de mektige Andesfjellene, Stillehavet i vest og isbreene mot sør.
 
Takket være disse naturlige barrierene mot naturplager er chilenske vinstokker fortsatt av ren europeisk avstamning.
 
Chile er et utrolig langstrakt land, med vinproduksjon mellom 30. - 40. sydlige breddegrad. Dette medfører at Chile har en utrolig variasjon av forskjellige jordsmonn og klimaer.
 
De klart viktigste faktorene for klimaet i vinområdene er nærheten til Stillehavet på den ene siden og høyden over havet når man nærmer seg Andesfjellene på den andre siden.
 
Bli med og smak den fantastiske variasjonen du finner i kvalitetsviner fra Chile.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Populært område
I dag rangeres Chile som nummer ni av verdens vinproduserende land, og interessen for chilensk vin i Norge er stadig økende. Årsaken til at viner fra Chile er så populære er mange, men en avgjørende faktor er det unike mangfoldet Chile besitter.
 
Chile er også et foregangsland når det gjelder organisk dyrkede druer og biodynamisk vinproduksjon etter Rudolf Steiner-metoden.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Dette er vinhusene som er representert på dette arrangementet:  

Kommende kurs

Til toppen