135 av 250 spisesteder tatt for regnskapsfusk

135 av 250 spisesteder tatt for regnskapsfusk

Avslørt i hemmelig aksjon mot restauranter, kafeer og gatekjøkken i Oslo.
12 Februar 2012 - 22:51

Metoden for avsløringen var enkel. 65 skattekontrollører besøkte først spisestedene som vanlige gjester, spiste og betalte kontant. Uken etter vendte de tilbake for å sjekke om kjøpet var registrert i kassen, skriver Aftenposten.

De 41 spisestedene som ble ilagt forelegg etter skatteaksjonen, har vedtatt forelegget. Totalt fant Skatt øst brudd på regnskapsloven hos 135 av de 250 spisestedene som ble sjekket.

Flere kan det bli. Politiet etterforsker fortsatt saker som kan ende med flere anmeldelser kan komme fra Skatt øst.

Administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen, som har ti restauranter i Oslo, sier at de useriøse i bransjen ofte ikke nøyer seg med å fjerne salg fra kassaapparatet. De kjøper også ofte kjøtt og drikkevarer fra smuglere, betaler ansatte svart og opererer uten arbeidskontrakter. En stor andel av disse ansattes lønn er driks.

– Slike aksjoner må gjentas med jevne mellomrom for å rense bransjen, sier Sæther, som har sittet i en arbeidsgruppe med fokus på bransjens svarte økonomi sammen med representanter for kontrollinstanser som Skatt øst, Mattilsynet, tollvesenet og næringsetaten i Oslo kommune.

Avdelingsdirektør Nina sier til avisa at det er urovekkende når et så omfattende juks dokumenteres i en så stor kontrollaksjon og mener Oslo kommune bør legge vekt på funnene når samtlige skjenkebevillinger i hele byen skal fornyes.

Gjøran Sæther sier til Aftenposten at han mener bransjen tross alt er mer ryddig nå enn for noen år siden, og at slike systematiske kontroller trolig er årsaken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her