145 millioner for et bedre måltid

Den første salven er gått for Måltidets Hus i Norge. Bygget reises i Stavanger og skal stå ferdig i 2009.
Redaksjonen
24 Mai 2007 - 15:55

Måltidets Hus blir et naturlig koblingspunkt mellom næring og akademia.
 
For å kunne hevde seg i en stadig sterkere internasjonal konkurranse, samler næringsmiddelaktørene seg for å utvikle kunnskapen under begrepet kulinologi. Dette begrepet omfatter kunnskapsområdet i skjæringspunktet mellom det kulinariske og det industrielle.

Internasjonalt implementeres kunnskapen i næringsmiddelindustrien og danner grunnlag for utvikling av ferdige måltidsløsninger for forbrukermarkedet og for cateringsektoren. Dette segmentet står for den sterkeste veksten i det internasjonale markedet.

Koster penger
Prislappen for bygget er på 145 millioner kroner. Rogaland Kunnskapspark og Norconserv AS står bak finansieringen av bygget. Måltidets hus vil inneholde fremtidens kantine, eksklusive kjøkken og unike fasiliteter for prosessforskning. Alt skal stå klart i januar 2009.

Felles plattform
Næringsaktører har gjennom etablering av Fagforum for Mat og Drikke understreket viktigheten av å etablere en arena for felles plattform for idé- og kunnskapsutvikling. Det er da også næringsaktørene som er idehavere og pådrivere for etablering av Måltidets Hus og etablering av et National Center of Expertise innen kulinologi.

Kontaktpunkt
Måltidets Hus blir et kontaktpunkt hvor industrien kan møte et sterkt nasjonalt forskningsmiljø. Norconserv AS etableres i bygget med gode koblinger til Matforsk på Ås og Fiskeriforskning i Tromsø.

I samme bygg flytter Gastronomisk Institutt inn, med Norges fremste kokkekompetanse. Etablerte næringsaktører vil etablere seg i bygget sammen med den nystartede matinkubatoren i Rogaland kunnskapspark.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her