15 millioner i underskudd

Det har blitt kostbart å drive SAS-hotell i Fredrikstad. Det første driftsåret er underskuddet på 15 millioner kroner.
Redaksjonen
23 September 2008 - 11:32

Dermed har det blitt en kostbar fornøyelse for eierne Terje Høili og Arvid Ryen.
 
Underskuddet er stort med tanke på at omsetningen ikke er på mer enn 43 millioner kroner.
 
Kort sagt betyr det at for hver gang en gjest bestiller for 300 kroner på hotellet, så taper Ryen og Høili en hundrelapp.
 
Styreleder Arvid Ryen sier likevel at underskudd i første driftsår ikke kommer som noen overraskelse.
 
Åpning i februar
Hotellet ble åpnet i februar 2007. Men det skulle altså vise seg at det trengtes finansielle muskler for å åpne hotell.
 
Avtalen med hotellkjeden Rezidor ble til slutt at de to forretningsmennene fra Fredrikstad både bygger og står økonomisk ansvarlig for tap og vinning. Kjedens risiko har vært begrenset til å drifte hotellvirksomheten på vegne av de to Fredrikstad-aktørene, gjennom en såkalt managementavtale.
 
Styreleder Arvid Ryen understreker at det er forventet at hotellet kunne gå med underskudd i startfasen.
 
Koster penger
- Det koster penger å få etablert et hotell av denne størrelsen. Det er derfor ikke overraskende at det ble underskudd det første året. Man må regne med en innkjøringsfase på tre til fem år, sier Ryen til Fredrikstad Blad.
 
Han synes heller ikke omsetningen er dårlig.
 
- Vi har gått fra null til 43 millioner kroner på de ti månedene hotellet var i drift i 2007. Det er bra! sier Ryen.
 
- Vi forventer at hotellet gradvis skal gå bedre, og at hotellet blir en god investering på sikt, sier Ryen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her