15 millioner i underskudd

Det har blitt kostbart å drive SAS-hotell i Fredrikstad. Det første driftsåret er underskuddet på 15 millioner kroner.
Redaksjonen
23 September 2008 - 11:32

Dermed har det blitt en kostbar fornøyelse for eierne Terje Høili og Arvid Ryen.
 
Underskuddet er stort med tanke på at omsetningen ikke er på mer enn 43 millioner kroner.
 
Kort sagt betyr det at for hver gang en gjest bestiller for 300 kroner på hotellet, så taper Ryen og Høili en hundrelapp.
 
Styreleder Arvid Ryen sier likevel at underskudd i første driftsår ikke kommer som noen overraskelse.
 
Åpning i februar
Hotellet ble åpnet i februar 2007. Men det skulle altså vise seg at det trengtes finansielle muskler for å åpne hotell.
 
Avtalen med hotellkjeden Rezidor ble til slutt at de to forretningsmennene fra Fredrikstad både bygger og står økonomisk ansvarlig for tap og vinning. Kjedens risiko har vært begrenset til å drifte hotellvirksomheten på vegne av de to Fredrikstad-aktørene, gjennom en såkalt managementavtale.
 
Styreleder Arvid Ryen understreker at det er forventet at hotellet kunne gå med underskudd i startfasen.
 
Koster penger
- Det koster penger å få etablert et hotell av denne størrelsen. Det er derfor ikke overraskende at det ble underskudd det første året. Man må regne med en innkjøringsfase på tre til fem år, sier Ryen til Fredrikstad Blad.
 
Han synes heller ikke omsetningen er dårlig.
 
- Vi har gått fra null til 43 millioner kroner på de ti månedene hotellet var i drift i 2007. Det er bra! sier Ryen.
 
- Vi forventer at hotellet gradvis skal gå bedre, og at hotellet blir en god investering på sikt, sier Ryen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her