15 millioner i underskudd

Det har blitt kostbart å drive SAS-hotell i Fredrikstad. Det første driftsåret er underskuddet på 15 millioner kroner.
Redaksjonen
23 September 2008 - 11:32

Dermed har det blitt en kostbar fornøyelse for eierne Terje Høili og Arvid Ryen.
 
Underskuddet er stort med tanke på at omsetningen ikke er på mer enn 43 millioner kroner.
 
Kort sagt betyr det at for hver gang en gjest bestiller for 300 kroner på hotellet, så taper Ryen og Høili en hundrelapp.
 
Styreleder Arvid Ryen sier likevel at underskudd i første driftsår ikke kommer som noen overraskelse.
 
Åpning i februar
Hotellet ble åpnet i februar 2007. Men det skulle altså vise seg at det trengtes finansielle muskler for å åpne hotell.
 
Avtalen med hotellkjeden Rezidor ble til slutt at de to forretningsmennene fra Fredrikstad både bygger og står økonomisk ansvarlig for tap og vinning. Kjedens risiko har vært begrenset til å drifte hotellvirksomheten på vegne av de to Fredrikstad-aktørene, gjennom en såkalt managementavtale.
 
Styreleder Arvid Ryen understreker at det er forventet at hotellet kunne gå med underskudd i startfasen.
 
Koster penger
- Det koster penger å få etablert et hotell av denne størrelsen. Det er derfor ikke overraskende at det ble underskudd det første året. Man må regne med en innkjøringsfase på tre til fem år, sier Ryen til Fredrikstad Blad.
 
Han synes heller ikke omsetningen er dårlig.
 
- Vi har gått fra null til 43 millioner kroner på de ti månedene hotellet var i drift i 2007. Det er bra! sier Ryen.
 
- Vi forventer at hotellet gradvis skal gå bedre, og at hotellet blir en god investering på sikt, sier Ryen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her