15. oktober i Oslo - Smak vin med mening

Bli med på denne smakingen der du får presentert åtte viner fra et vinhus helt utenom det vanlige!
Redaksjonen
27 September 2007 - 09:31

Vinprodusenten San Patrignano har virkelig satt Emilia Romagna på kartet igjen som et fantastisk vinområde.
 
Bli med på en spennende smaking av åtte viner fra denne unike produsenten.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Opp av rennesteinen
San Patrignano sin arbeidsstokk er, for å si det mildt, utradisjonell.
 
I et helt eget samfunn bor det til enhver tid 1800 mennesker som har havnet på livets skråplan. Gjennom San Patrignanos program har de blitt gitt en ny mulighet til å begynne livet sitt på nytt.
 
Det er også beboerne selv som holder samfunnet i live gjennom sitt arbeid. Meningen er at de skal være mest mulig selvforsynte, så av all maten som serveres er hele 80 prosent laget av egne råvarer. San Patrignano mottar heller ingen statsstøtte til driften, men får sin finansiering gjennom varene de produserer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="SanP">Les mer om San Patrignano her
 
Kvalitet og lidenskap
Alt som lages i dette samfunnet streber etter å holde best mulig kvalitet, men frem til midten av 1990-tallet var vinproduksjonen en bibeskjeft.
 
I 1996 bestemte ledelsen i San Patrignano seg for å satse på en kvalitetsheving av vinene sine for å nå elitedivisjonen innen italiensk vinmaking.
 
Ved hjelp av to av Italias mest anerkjente agronomer, Marco Simonit og Pier Paolo Sirk, samt ønologen Riccardo Cotarella, har San Patrignano virkelig klart brasene.
 
I dag vekker vinene oppsikt blant så vel profesjonelle som amatører. De har vunnet mye heder og ære på messer og i tester, og de har bidratt enormt til områdets voksende popularitet.
 
Gå ikke glipp av denne smakingen med Federico Rainero fra San Patrignano - meld deg på i dag!

Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Dette er vinene vi får presentert denne kvelden:
• Vie 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 200,-)
• Aulente Sangiovese Rubicone 2005 (årgangen ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 140,-)
• Montepirlo 2004 (årgangen ikke lansert i Norge, ca pris 249,-)
 

è Meld deg på her(klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Tid: 15. oktober 2007 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395 (avgiftsfritt)
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 151007.
 
Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering.
 
Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.10.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
 
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Sterk historie
Få produsenter, om noen, kan skilte med en like sterk historie som det San Patrignano har.
 
I 1978 etablerte en gruppe idealiser med Vincenzo Muccioli i spissen, et samfunn som skulle hjelpe unge mennesker med rusproblemer. Ideen var at ungdommene skulle gjenopprette tillit til seg selv gjennom idrett, arbeid og studier, og vinproduksjon var en av de aller første aktivitetene.
 
I dag omfatter produksjonen også andre jordbruksprodukter og møbler, samt en egen yrkesskole som siden 1986 har vært en offentlig godkjent læreinstitusjon.
 
Alle produktene som lages er anerkjent som blant de aller beste innen sitt felt.
 
Et program som virker
Til enhver tid har dette samfunnet ca 1800 fastboende, og gjennom årene har de hjulpet mer enn 18 000 mennesker å få orden på livet sitt.
 
Det viser seg også at behandlingsformen er effektiv - 72 % av tidligere deltakere lever i dag i en dopfri tilværelse, og nesten like stor prosentandel sikrer seg arbeid innen fagfeltene de ble lært opp til hos San Patrignano.
 
Sangioveses vugge
I dette området sol ligger ikke så langt fra Riminis solfylte strender, har det vært produsert vin i flere tusen år.
 
Akkurat som i naboområdet Toscana er det sangiovese det dyrkes mest av, og krangelen om hvor denne viktige druen har sin opprinnelse fra har pågått i årtider.
 
Det produseres også en rekke flotte hvitviner i området.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her