16 hoteller ut av NHO i protest

16 hoteller ut av NHO i protest

NHO Reiseliv mister 16 hoteller rundt Sognefjorden på grunn av den omstridte kabotasjeforskriften.
05 Januar 2012 - 15:53

NHO (Norges Hovedorganisasjon) Reiseliv mister 16 distriktshoteller rundt Sognefjorden. Hotellene slutter seg til konkurrenten Virke, skriver Dagens Næringsliv.

Årsaken til at hotellene nå melder overgang til Virke, er at NHO valgte å støtte den kontroversielle kabotasjeforskriften. Kabotasje, som er busstransport mellom reisemål internt i et annet land enn der busselskapet er registrert, blir i en ny forskrift strammet inn til å gjelde bare i 30 dager sammenhengende og maksimalt 45 dager i året.

Det er NHOs støtte til forskriften som har skapt de sterke reaksjonene. Medlemmer frykter at konsekvensen blir at utenlandske turoperatører reduserer turisttrafikken til Norge

- Den store utfordringen for oss er den negative trenden i utenlandstrafikken til Norge og til distriktene, sier Sigurd Kvikne ved Kviknes Hotell i Balestrand til Dagens Næringsliv.

Han sier det er nødvendig med rammebetingelser som gir grunnlag for økt vekst av utenlandske turistgjestedøgn, men at kabotasjesaken gir motsatt effekt. Han frykter mange hundre tusen tapte gjestedøgn for næringen.

Administrerende direktør John G. Bernander i NHO sier saken ikke ble forankret og drøftet godt nok med alle medlemsbedriftene.

- Men jeg ser samtidig at dersom ikke NHO og NHO Reiseliv hadde engasjert seg i denne saken, ut fra de forslag som lå på bordet, ville reglene blitt mye strengere, sier Bernander til Dagens Næringsliv.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tacofredagen kommer med kjøttboller i grønnsaksmos
Dagens rett

Tacofredagen kommer med kjøttboller i grønnsaksmos

Her får du smaken av taco(krydder), men i en annen innpakning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her