Rødbeter er ikke bare yndet som tilbehør, men utgjør i økende grad hovedingrediensen på tallerkenen. Det skyldes dens fyldige og umamirike smak som gjør at den kan erstatte kjøtt. I denne oppskriften bidrar den også med sødme og ikke minst farge og en spennende kontrast til den smeltede osten og spekeskinkefølget.
Dagens rett
Rødbetpai med Parma-skinke og brie
Foto: (Mats Dreyer)
Denne middagspaien er til glede for både øyne og mage
Det sørger både rødbter, brie og spekeskinke for.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2020 - 01:00
Pai med rødbete, brie og Parma-skinke
Fremgangsmåte
- Smør en paiform og dekk den med paibunn.
- Stek bunnen i ovnen på 180 grader i ca. 5 minutter.
- Kjør sammen egg, fløte, rødbete, salt og pepper med en stavmikser.
- Ha rødbetfyllet i paiformen. Legg i skivene med Prosciutto di Parma og biter av osten.
- Stek paien i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter til fyllet er fast.
Tips:
Du kan godt bruke camembert i stedet for brie. Den gir enda mer smak.
Tips:
Server gjerne paien med en grønn salat og nybakt brød.
Lag paibunnen selv. Her finner du oppskriften.
Har du lyst til å lage en annen pai så har du 200 andre her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå