16. november i Oslo - Italiensk vinsmaking med Ricasoli

Barone Ricasoli er for nordmenn en av de mest kjente vinprodusentene fra Italia. Med et vedvarende godt rykte og ikke minst svært god kvalitet på alle nivåer har Barone Ricasoli et stabilt og godt salg i Norge. Denne kvelden får du smake minst åtte av deres deilige viner, både hvite og røde.

Igjen er det duket for et spennende møte med Italia som leverandør av kvalitetsvin. Denne gang er det ingen mindre enn chiantiprodusenten Barone Ricasoli som vi gjennom minst åtte viner skal stifte bekjentskap med.
 
Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer. Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze. Brolio, som ligger i Gaiole i Chianti, var på denne tiden Firenzes siste utpost mot erkefienden Siena. Familien Ricasoli spilte, på grunn av Brolio's plassering, en viktig rolle i å forsvare Firenze fra Siena.

Fredeligere tider fulgte, og fra 1500-tallet kunne Ricasoli-familien skifte fokus fra krigføring til agrikultur, og det var i første rekke produksjon av vin som opptok dem. Historiske skrifter forteller blant annet om eksport av vin fra Brolio til Amsterdam så tidlig som i 1696! Bettino Ricasoli, også kalt "Jernbaronen", og på et tidspunkt det samlede Italias andre president, nedtegnet i i 1874 en egen formel for produksjon av god vin i Chianti Classico. Etter nesten 50 års arbeide i vinmarkene mente han blant annet at Sangiovese var den viktigste druen for produksjon av høykvalitetsvin i området. Jernbaronens formel ble anerkjent, og dannet nesten hundre år senere grunnlaget for de offisielle lovene for produksjon av Chianti Classico.

Fra bunn til topp
Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, overtok i 1993 som president i selskapet Barone Ricasoli. På dette tidspunktet sto det (etter noen ti-år på utenlandske hender) dårlig til med vinmarker, kjellere og vinens kvalitet. I løpet av kort tid, og ved hjelp av store investeringer, gode venner og meget kompetente personer i alle ledd, har Francesco Ricasoli snudd trenden.

I 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso, og vi ser i dag et enormt potensiale i selskapets allerede fantastiske kvalitet.

Marco Paier fra Barone Ricasoli vil fortelle mer om denne spennende vinprodusenten, og om Chianti Classico området. Han vil også lede en smaking av vinene fra Barone Ricasolis produksjon.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.

Følgende åtte viner skal smakes:
w Torricella 2003, IGT Toscana Bianco
(Ikke i salg i Norge. Anslått pris kr. 170,-)
 
   
 
 
 
 
 
 
+ noen spennende flasker medbrakt fra Italia.
 

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 16. november 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Grand Hotel, Gerhardsensalen - 7. etg.,
Karl Johans gate 31, 0159 Oslo

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 161104 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 12.11.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Kommende kurs

Til toppen