16. september i Oslo - Smak superviner fra Rioja

Igjen lar vi Spania komme på kartet. Denne gang er det La Rioja Alta, verdenskjent for sine rødviner fra det spanske området med samme navn, som skal trollbinde deg. De produserer syv forskjellige viner og samtlige skal smakes når eksportsjef Javier Amesc
Redaksjonen
20 August 2003 - 11:23

I 1890 slo fem baskiske og riojanske familier seg sammen om å danne La Rioja Alta. Dagens eiere er etterkommere fra disse familiene.

La Rioja Alta som bodega lager tradisjonelle Riojaviner med delikat eikepreg. Eikefatene som benyttes er amerikanske med en gjennomsnittsalder på 5 år, noe som tillater den lange lagringen vinene får. Etter fatlagring blir vinene eldet i flasker på bodegaen før de sendes ut til alle verdenshjørner.

Imidlertid består gruppen La Rioja Alta i dag av flere spanske vinprodusenter. Produkter fra noen av disse får vi også anledning til å smake på i løpet av kvelden.

Smakingen er avholdt!

Dette er hva vi får smake:
Druesammensetning: 100% Albariño
Lagring: Ikke fat eller flaskelagret før salg.
Alkoholgrad: 12.0% vol.
Om vinen: Vinen lages av Lagar de Fornelos i Rías Baixas. Elegant, fruktig, frisk og svært aromatisk. Perfekt match til både fisk og skalldyr men også ypperlig som aperitiff.

Druesammensetning: 90-95% Tempranillo, 5-10% Mazuelo.
Lagring: 2 år i fat (det første året i ny eik) og påfølgende 1½ år i flaske.
Alkoholgrad: 12-12,5% vol.
Om vinen: Stor og innsmigrende klassisk Rioja-duft med innslag av vanilje. Oppfyller kravene til Reserva-status, og selges også som dette i eksportmarkedet.

Druesammensetning: 90% Tempranillo, 10% Graciano.
Lagring: 3 år i fat og påfølgende 2 år i flaske.
Alkoholgrad: 12,5% vol.
Om vinen: En vin laget i den velkjente tradisjonelle myke stilen som for alvor satte Rioja på kartet.

Druesammensetning: 75-80% Tempranillo, 20-25% Garnacha.
Lagring: 3 år i fat og påfølgende 2 år i flaske.
Alkoholgrad: 13.0% Vol
Om vinen: En intens og krydret rund vin med lang ettersmak.

Druesammensetning: 85% Tempranillo, resten Graciano og Mazuelo.
Lagring: 5 år i fat og påfølgende 4 år i flaske.
Alkoholgrad: 12,5% vol.
Om vinen: Klar, murstensrød farge, med innslag av gull. Meget kompleks og feminin vin med lang ettersmak.

Druesammensetning: 85% Tempranillo, resten Graciano og Mazuelo.
Lagring: 8 år i fat og påfølgende 6 år i flaske.
Alkoholgrad: 12,5% vol.
Om vinen: Den meget elegante og fløyelsmyke Gran Reserva 890 produseres kun i gode årganger, og kun av spesielt utvalgte druer. Hver enkelt flaske nummereres.

Druesammensetning: 95% Tempranillo, 5% Mazuelo.
Lagring: 2 år i fat (50% fransk og 50% amerikansk) og påfølgende 2 år i flaske.
Alkoholgrad: 13,0% vol.
Om vinen: Vinen lages av Torre de Oña i Rioja Alavesa. Perfekt balanse mellom den klassiske Rioja-stilen og den nye moderne uttrykksformen. En tanninrik, intens, kjøttfull, rund og rik vin.

Foredraget holdes på engelsk.

Smakingen er avholdt!

Tid: 16. september 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 160903. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.09.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her