19. - 27. mars 2005 - Bli med til Sør-Afrika i påsken

Nok en spennende reise står på Apéritifs kurskalender. Denne gang er det Sør-Afrika med sine mange vinprodusenter som er målet for reisen. Les videre og meld deg på!

CAPE TOWN - en smak av druer
Cape-området er vakkert med sine dramatiske fjell og frodige daler, plantet med vinranker som strekker seg så langt øyet kan se. Her har vinbøndene perfekte omgivelser og de kan produsere den beste vinen i verden. Jorden er så rik at de bruker bare en tidel av den gjødselen som europeiske bønder bruker. Området er en herlig blanding av små historiske byer, vakker utsikt og vingårder som produserer nydelig vin og brandy.

Vi besøker en rekke vingårder hvor man eksporterer vin til Norge, bl.a. Robertson, JC Le Roux, Nederburg, Allesverloren, Kaapzicht, Douglas og De Wetshof. Vi skal også teste en lang rekke annen utsøkt vin, merker som ikke eksporteres til Norge.

I tillegg skal vi få med oss noe av det andre Cape Town-området er kjent for; Robben Island hvor Nelson Mandela satt som fange i nesten 18 år, Kapp-punktet hvor Atlanterhavet og Det indiske Hav møtes, og vi tar med oss picknik-kurvene og et utvalg vin opp til toppen av Table Mountain og nyter utsikten over en av verdens vakreste storbyer.

Dagsprogram for turen

Da g 1
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 06:50 med KLM til Amsterdam. Herfra videre direkte til Cape Town hvor vi lander kl. 22:45 etter å ha stilt klokken 1 time frem. Måltider underveis. Transfer til hotellet som ligger sentralt i byen.

Da g 2
Etter frokost kjører vi til Kapp det gode håp og Kapp-punktet. Lenger syd kommer man ikke i dette store landet og fra fyrtårnet ser man utover 2 verdenshav; Atlanteren og Det indiske hav. Man er bokstavlig talt ved verdens ende. Vi spiser der en 3 retters lunch på Black Marlin som ligger helt nede ved havet. Felles middag om kvelden på Rozenhof som er en meget god restaurant med utsøkt vin.

Da g 3
Guidet vintur til Robertson Winery som ligger ca. 1,5 times kjøring fra Cape Town. Vinmarkene ligger i en oase i ørkenen, og druestokkene strever seg gjennom kalkstein, jordsmonnet ligner derfor på det man finne i Chablis og Champagne. På denne vingården fra 1941 skal vi smake en rekke utsøkte viner, bl.a. storselgeren Robertson Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Og i tillegg den nye Premium-serien "Wolfcloof" som lanseres i Norge i januar. Den store eksporten til Norge er særdeles gledelig for innbyggerne i Robertson, da det har bidratt til 100 nye arbeidsplasser.

Vi inntar lunsj på vingården før vi drar videre til De Wetshof som ligger i samme området. Kvelden tilbringes på egenhånd.

Da g 4
J.C. Le Roux, beliggende i hjertet av det kanskje mest kjente vinområdet; Stellenbosch, er Sør-Afrikas ledende produsent av musserende viner, og for en gangs skyld skal vi starte dagen med et glass deilig musserende...

Deretter er vi klare for en ny vingård, nemlig Nederburg, vel kjent i Norge. Ingen annen vinprodusent i Sør-Afrika har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser enn de. Vi tester noen av deres beste rød- og hvitviner, og det blir anledning til å kjøpe med seg flasker hjem. Lunsj serveres underveis.

Vi setter kursen mot Swartland og vingården Allesverloren hvis historie er helt tilbake til 1704. Gården har mottatt en rekke priser, både najsonalt og internasjonalt, spesielt for sin Shiraz. Felles middag på en av Cape Towns gode restauranter.

Da g 5
Vi tar turen til Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år, en av hans medfanger er vår private guide. Etterpå tar vi kabelbanen opp på Table Mountain, som ruver 1000 moh. Vi har med oss piknikkurv med ost og vin, og nyter dette sammen med den fabelaktige utsikten over Cape Town. Ettermiddagen og kvelden fri.

Da g 6
Tur til feriebyen Hermanus hvor vi smaker vin på Hamilton Russell, en av Sør-Afrikas desidert beste på Chardonnay. Merk deg navnet, du vil aldri glemme det!
Etterpå er valget fritt om man vil være med på en guidet bytur i Hermanus eller rusle i gatene på egenhånd og ta en lunsj. Felles middag om kvelden på en meget bra restaurant i Camps Bay, spesielt kjent for sin meny bestående av fisk og skalldyr, og dertil hørende utsøkte viner.

Da g 7
I dag reiser vi tilbake mot Stellenbosch som huser svært mange av landets kjente vingårder. Vi starter med Kaapzicht som i år vant prisen for "Best Red Blend" på IWSC i London. Deretter drar vi til Douglas Green Bellingham hvor vi tester flere av gårdens utmerkede viner, bl.a. Pinotage og Shiraz. Felles avskjedsmiddag på den eksklusive restauranten Blue Danube (se bilder under).

Da g 8 o g 9
Formiddagen fri før vi sjekker ut og drar i retning flyplassen. På veien besøker vi Constantia Whine route som er en av de nyere vinruter selv om det er her de eldste vinmarker finnes. Foruten kvalitetsvin kan vi også pryde sansene med masse spennende arkitektur. Vi skal smake vinene på Buitenverwachtung hvor det også blir sen pikniclunsj (ikke inkludert).
 

Transfer til flyplassen og det blir nattflygning til Amsterdam.
Måltider serveres om bord, og vi ankommer Oslo Gardermoen kl. 15:45 neste dag.

Avreise: 19. mars 2005
Pris pr. person: kr 17.190,- pr person i dobbeltrom som inkluderer:
•Rutefly med KLM på turistklasse Oslo-Cape Town t/r
•Overnatting i 4**** hotell inkl frokost
•Transport t/r flyplass-hotell i Cape Town
•Tur til Kapp-punktet inkl lunsj dag 2
•Båttur til Robben Island med omvisning
•Picknick-utflukt til Table Mountain inkl. Gondol
•Middag dag 2, 4, 6 og 7 (ekskl drikke)
•Transporter og besøk på vingårder som nevnt i programmet: Robertson, De Wetshof, J.C. LeRoux, Nederburg, Allesverloren, Hamilton Russell, Kaapzicht, Douglas Green Bellingham og Buitenverwachtung
•Reiseleder på hele turen med fra Norge

Ikke inkludert:
•Flytax

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet:
•Kr 1690,- pr person

For de som har mulighet for å være borte i 11 dager, kan vi tilby 3 ekstra dager mot et pristillegg på kr 2000,-.  Manreiser da ned 3 dager tidligere. Det faglige programmet vil bli som hovedprogram over, men reiseleder vil følge med fra Norge og det tilbys felles måltider og oppfølging.  Dato for denne avgangen blir 16. - 27.3.05. Evt. enkeltrom for disse 3 ekstra dagene vil være kr 720,-.

Melde deg på eller spørsmål om turen?
Fyll inn skjemaet med ditt navn, e-postadresse og telefonnummer.
Vi vil da kontakte deg snarest mulig.

Reisen er nå avlyst.

Samarbeidspartner for at alt skal fungere perfekt på reisen og under oppholdet er:
 

Explore Travel
P.O. Box 458
1601 Fredrikstad
 
Tlf: 69 39 64 00
Fax: 69 39 64 01

SpanTour AS
Postboks 138
Statsråd Tanksgt. 7
1751 Halden
 
Tlf: 69 21 38 06
Fax: 69 21 38 01

Begrenset antall plasser, så vær raskt ute med din påmelding -
senest 20. januar.

Kommende kurs

Til toppen