19. plass på Kleppe Holthe

Einar Kleppe Holthe nådde dessverre ikke helt opp i World Barista Championship. James Hoffman fra Storbritannia vant.

Årets konkurranse var stor og rundt 3000 publikummere var på plass da den japanske deltakeren hadde sin presentasjon. Men det ble en tøff konkurranse med mange dyktige baristaer. Kleppe Holthe ble til slutt nummer 19 - bare 50 poeng fra finaleplassen.
 
Kleppe Holthe gjorde en god innsats, men hadde litt problemer med kaffekvernen og det gjorde at det ikke ble noen plassering helt i toppen.
 
Teknisk feil
- Jeg fikk trekk for den tekniske biten. Jeg hadde treningstid dagen før konkurransen og da var været helt annerledes. Det gjorde at kaffen endret seg og jeg fikk ikke gjort alt riktig med kvernen. Det er litt surt, men det er slik det er, sier Kleppe Holthe.
 
Totalt sett er han likevel godt fornøyd med innsatsen. Han fikk mye skryt for presentasjonen og lærte veldig mye.
 
God presentasjon
- Dommerne var veldig fornøyde med hvordan jeg presenterte. Det tar jeg med meg videre. Hadde jeg gått til finalen ville jeg vært veldig fornøyd og sagt at jeg aldri mer skulle delta. Finaleplass var jo målet mitt. Nå er jeg mer usikker. Kanskje jeg deltar en gang til, men det blir ikke neste år, sier Kleppe Holthe.
Nå skal han fokusere på jobben hos Stockfleth's.
 
Lært mye
- Jeg har lært utrolig mye under mesterskapet, og nå skal jeg integrere noe av det jeg har lært inn i jobben. Jeg ser også frem til å samarbeide med vinkelnere, kokker og bakere for å få enda mer oppmerksomhet rundt kaffe. Hvilken kaffe som passer best til calvados og hvilken som passer best til whisky og så videre. Så jeg har mange spennende ting å se frem til utover høsten, sier baristaen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen