Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

2. mai i Oslo - Amerikansk på menyen

Nok en gang inviterer vi deg til en smakfull aften på restaurant Vitis Vinifera. Der får du servert en fire-retters meny sammen med hele ni flotte viner fra Californias Sutter Home. Alt for symbolske 695 kroner.
Redaksjonen
31 Mars 2005 - 11:48

Historien til Sutter Home går faktisk så langt tilbake som 1874 da John Thomann, en sveitsisk/tysk immigrant, etablerte et lite vinhus midt i hjertet av California's Napa Valley. Etter Thomanns død ble vinhuset solgt til en annen sveitsisk familie, Leunbergers. De døpte vinhuset Sutter Home som offisielt ble grunnlagt i California i 1890.

Som de aller fleste Napa Valley vinhusene ble også Sutter Home stengt under forbudstiden. Vinhuset forble forlatt inntil 1947, da de to brødrene John og Mario Trinchero emigrerte til California og tok over vinhuset som nå har vært i den italienske familien Trincheros eie siden 1947.

Trinchero Family Estates har i dag over 2 000 hektar med vinmarker og dette, sammen med flerfoldige selvstendige dyrkere, tillater Trinchero å produsere viner i verdensklasse som også appellerer til alle konsumentnivåer.

Mer fakta om Sutter Home nederst i denne artikkelen.

Dette arrangementet er nå avholdt.

MENY
Sutter Home
Vitis Vinifera
2. mai 2005
*
Apéritif
Sutter Home White Zinfandel 2003
*
Blackened scampi, blandet salat
Sutter Home Sauvignon Blanc 2003
Sutter Home Gewürztraminer 2003
**
Spinatbakt sjøtunge med trøffelrisotto
og kremet basilikumssaus
Sutter Home Chardonnay 2003
Sutter Home Zinfandel 2001
***
Entrecôte av kalv servert med puré av mais,
bakt hvitløk, pommes château og Diablo-saus
Sutter Home Merlot 2003
Sutter Home Shiraz 2001
Sutter Cabernet Sauvignon 2001
****
Karamellpanacotta med appelsinsorbet og toffeesaus
Sutter Home White Cabernet Sauvignon 2003
*

Mer om vinene vi skal smake:

(Relanseres mai 2005 med ny etikett og i 2003-årgangen - utsalgspris Vinmonopolet fra 1. mai: 94,50)
Sutter Home White Zinfandel er laget av røde zinfandeldruer fra Upper Sacramento og Nord Sand Joaquin Valley. Druene er høstet tidlig (tidlig/midten av august). Kjølig temperaturkontrollert fermentering i ståltanker i 10 dager. Ingen lagring på eik, og er tappet på flaske tidlig etter nyttår for å bevare vinens friskhet og fruktighet. White Zinfandel er et klassisk eksempel på stilen til Bob Trinchero fra hans første årgang av vinen for 20 år siden.
Lys rosa farge med frisk aroma av jordbær og vannmelon. Lett og fruktig med en frisk ettersmak. Serveres avkjølt, gjerne som en aperitiff. White Zinfandel er også perfekt til all typer mat, men spesielt noe krydret asiatisk og latinsk.

w Sutter Home White Cabernet Sauvignon 2003
(Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge - beregnet utsalgspris Vinmonopolet: 128,90)
Denne rosévinen er laget på røde Cabernet Sauvignon druer primært fra Sacramenta Delta-regionen, inkl. druer fra vinhusets Delta Ranch-vinmarker. En liten del av druene presses direkte for å bevare fargen fra skinnet, mens resten presses. 10 dagers fermentering i ståltanker bevarer bjørnebær- og kirsebæraromaene fra druene.
Flott farge med aromaer av søte, svarte og røde frukter. Rik vin med flott syre. Drikkes som en avkjølt terrassevin eller sammen med grillet kjøtt, bakverk, pasta, pizza eller krydret etnisk mat.

(Relanseres mai 2005 med ny etikett og i 2003-årgangen - utsalgspris Vinmonopolet fra 1. mai: 113,70)
Er laget på utvalgte druer fra Californias beste vinmarker, inkl. Sutter Home sine egne i Santa Barbara County, Lake County og Sacramento Delta-regionen.
Vinen har fått kaldgjæring i rustfrie ståltanker. Dette for å fange opp de friske eple-, fersken- og sitrusaromaene. Delvis malolaktisk fermentering og noe lagring på eik.
Den fantastiske 2003 årgangen gjør at vinmakerne hos Sutter Home har kunnet laget en av deres aller beste chardonnayer. Sutter Homes 2003-årgang tilbyr en herlig aroma av friske pærer, fersken, epler og sitron. I munnen er vinen fyldig og rund, med en lang og elegant ettersmak. Lagringen på eik gir også vinen spennende toastaromaer.
Denne chardonnayen er en ideell match til all sjømat eller til hvitt kjøtt, men også perfekt sammen med retter av svin, pasta med kremet sauser og milde oster.

Sutter Home Sauvignon Blanc er laget hovedsakelig av druer fra Californias kjølige nordlige og sentrale kystregioner. For å balansere vinen er også druer fra de varmere regionene Sierra Foothill og Sacramento Delta-distriktene benyttet.
For å bevare vinens friskhet og aromaene av sitrus, melon og stikkelsbær benyttes utelukkende rustfrie ståltanker. Vinen har gjennomgått en tradisjonell temperaturkontrollert gjæring og lagring. Ingen eik er benyttet. Smaken er medium fyldig med rik fruktighet. Smak av honningmelon, grapefrukt og pasjonsfrukt med forfriskende sitrus i avslutningen. Dette er en meget allsidig vin som matcher både skalldyr, grillet eller stekt ørret, sjøtunge, urtemarinert kylling, cæsarsalat, milde oster, etnisk mat samt vegetarmat.

w Sutter Home Gewürztraminer 2003
(Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge - beregnet utsalgspris Vinmonopolet: 128,90)
Denne vinen er laget på druer kun fra Sutter Home's Estate vinmarker i Lake County og Sacramento Delta-distriktet.
Kjølig fermentering i rustfrieståltanker. Vinen har de klassiske aromaene fra druen gewürztraminer, den gir kraft, krydder og et komplekst smaksbilde til vinen samt karakteristiske eksotiske fruktdufter. Frisk og fruktig vin med aromaer av pærer, plommer, roseblad og krydder. Sødmen og syren i vinen er velbalansert og gir en avslutning med hint av krydder og elegant tørrhet. Passer utmerket til retter med sweet chili sauser eller sterkt krydrete sauser, kalkun, kylling, svin eller skinke.

Sutter Home Merlot er laget av druer fra vinmarker beliggende ved Californias beste kyst- og innlandsregioner, inkl. Sutter Homes egne vinmarker i Lodi-regionen.
Dette er en vin som er laget for å drikkes nå. Vinen har gjennomgått en kjølig gjæring på rustfrie ståltanker og deretter lagret en kort periode på amerikansk eik.
Vinen har et friskt preg av kirsebær i duften samt hint av tobakk og urter. Medium fyldig vin med behagelige myke, runde tanniner, godt bærpreg og hint av krydder. Lang og rik avslutning. Til retter av kylling, oksekjøtt, lam, vilt og tomatbaserte pastaretter.

w Sutter Home Shiraz 2001
(Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge - beregnet utsalgspris Vinmonopolet: 128,90)
I Frankrike, Australia og California produseres noen av verdens fineste rødviner basert på shirazdruen. Druene som benyttes i Sutter Home Shiraz kommer primært fra Lodi-regionen, Californias største kvalitetsdistrikt.
Elegant, medium fyldig vin som har gjennomgått gjæring på rustfrie ståltanker og lagring på store amerikanske eiketønner.
Klassisk californisk shiraz med aromaer av krydder, bjørnebær, bringebær og hint av fioler. De samme aromaene finner man også igjen i smaken, men også med hint av kirsebær og plommer. Flott til stekt eller grillet kylling.

Laget på druer fra Lodi-regionen som med sitt varme klima samt den kjølige ettermiddagsbrisen fra San Francisco Bay gir ideelle dyrkningsvilkår for dyrking av cabernet sauvignon. Temperaturkontrollert gjæring, deretter ett års lagring på både nye og gamle amerikanske eikefat. Ulikt mange andre californiske cabernet sauvignon-viner, er Sutter Home Cabernet Sauvignon en behagelig fruktig vin som er ment for å drikkes nå. Vinen har delikate aromaer av kirsebær og solbær, samt hint av vanilje og krydder. Myke, runde tanniner og behagelig fruktighet med noe preg av eik. Perfekt til kylling, retter av oksekjøtt, vilt og milde pastaretter.

(Relanseres mai 2005 med ny etikett og i 2001-årgangen - utsalgspris Vinmonopolet fra 1. mai: 115,40)
Druene kommer hovedsakelig fra Sierra Foothill og Lodi-regionen. Begge disse områdene blir regnet for å være blant Californias beste dyrkningsområder for områdets signaturdrue; zinfandel. Gjæringen foregår i 10 dager i temperaturkontrollerte rustfrie ståltanker. Deretter lagres vinen ett år på amerikansk eik. Sutter Home Zinfandel er laget for å kunne nytes ung og fruktig. Her finner vi de klassiske aromaene av zinfandeldruen, friske frukter, krydder og pepper. Medium fyldig vin med god dybde og fint integrerte tanniner. Lang og krydret ettersmak. Passer utmerket til hverdagsmat som grillet kylling, pølser, pizza, pasta og hamburgere.

Dette arrangementet er nå avholdt.

Tid: 2. mai 2005 kl. 19.00
Pris: kroner 695 inkl. mva
Sted: Vitis Vinifera Restaurant og Bar, Karenslyst Allé 12/14, 0278 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 020505. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 28.04.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her