Det er Dan Odfjell Jr. selv som holder smakingen for oss denne kvelden.è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.
ReferansevinerLes mer om Odfjell og deres FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="odfjell">banebrytende vinproduksjon nedenfor.

Tid: 20. november 2006 kl. 19.00 - 21.00Kurset varer til ca. kl. 21:00
Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.
Ifølge brødrene Odfjell er klimaet perfekt for vindyrking. Den kalde Humboldtstrømmen i havet utenfor gir landet et tørt, varmt klima. Det betyr lite råte og få insekter, som igjen betyr at man kan drive frukt- og vinproduksjon under ultimate forhold. Måten å produsere på skiller seg også fra det man er vant til i de tradisjonelle vinlandene i den gamle verden.
Den europeiske vinstilen til Odfjell er et bevisst valg. - Vi ønsker å komme bort fra det endimensjonale stempelet som chilenske viner har. Og for å få til det har vi gjort en del dyrekjøpte erfaringer, innrømmer Laurence og peker på at familien i løpet av de tjue årene har støtt på praktisk talt alle de problemer som er mulig å støte på for en bonde.- I 1996 startet gullalderen for chilensk vin. Det faktum at vi hadde cabernet sauvignon og adresse Maipo, som var den kombinasjonen markedet etterspurte, gjorde at vi regnet med å kunne henge oss på den bølgen, forklarer Laurence.
Moderne vinmaking på druenes premisserDessuten eksperimenteres det i stor stil med ulike vinifikasjonsteknikker, blant annet gjæring av hele druer, for å optimalisere aroma- og fargeuttrekk. - Vi utnytter for øvrig som en konsekvens av at vi ikke sprøyter, stadig oftere den naturlige gjæren som sitter i drueskallene. Filtrering og lang maserasjon etter gjæringen er også noe vi begrenser til et minimum, forteller Laurence.
De nye metodene fikk effekt fra 2000 som dermed ble Odfjells første suksessårgang. Og Laurence er svært åpen med at Hobbs har vært en avgjørende døråpner for det amerikanske markedet. Og Odfjell er dermed på listen over Wine Spectators faste overvåkningspunkter i Chile. Noe som sikrer oppmerksomhet hver gangnye årganger lanseres.Armador Cabernet Sauvignon 2002 ble en suksess, men måtte likevel se seg grundig slått av carmenère-utgaven som ble raskt solgt ut da den kom i salg i USA. Men hva da med Odfjells flaggskip, Aliara? Den anerkjente amerikanske vinskribenten James Molesworth gir Aliara 2001 hele 91 poeng (av 100) i fjorårets siste nettutgave av "Wine Spectator", og skriver at det er en skam at den amerikanske importøren ikke tar inn denne vinen.
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.
Les mer om Odfjell her.