20. november i Bergen - Smak kritikerrost norsk supervin

Odfjell Vineyards skamroses av vinkritikere - bli med og smak åtte av deres utsøkte viner sammen med Dan Odfjell Jr.

Selv om det er tjue år siden bergensrederen Dan Odfjell delvis gjorde chilener av seg, er både han og sønnen Laurence bergensere gode som noen.
 
Det er Dan Odfjell Jr. selv som holder smakingen for oss denne kvelden.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Unikt samarbeid
Amerikanske Wine Spectator har på grunn av Odfjells samarbeid med Paul Hobbs, hvis merittliste teller en lang rekke suksesshistorier fra vinverdenen, blant andre Simi, Valdivieso, Catena Zapata, fått øynene opp for den norske rederfamiliens resultater i vinkjelleren. Denne kvelden kan du smake ikke mindre enn åtte av deres utsøkte viner.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Referanseviner
Odfjell VIneyards nevnes ofte som referanse når de beste chilenske produsentene nevnes. Siden 2000 har suksessen vært enorm, med blant annet vinen Aliara 2001 som fikk 91 poeng av Wine Spectator - dette er selvsagt en av vinene vi får smake denne kvelden.

Les mer om Odfjell og deres FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="odfjell"> banebrytende vinproduksjon nedenfor.

Denne smakingen bør du definitivt ikke gå glipp av - invitér dine venner og kolleger på en hyggelig, lærerik og smakfull aften med Odfjell .

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 20. november 2006 kl. 19.00 - 21.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Neptun Hotel, Valkendorfsgaten 8, 5012 Bergen

Kurset varer til ca. kl. 21:00

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 20.11.06 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 16.11.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Norsk eventyr med ideel beliggenhet
Odfjell-haciendaen ligger 45 minutter med bil sørvest for Santiago. Her er klimaet påvirket av nærheten til Stillehavet hvilket betyr lavere gjennomsnittstemperaturer og dermed lengre modningstid for druene enn eksempelvis lenger øst i dalen.
 
Ifølge brødrene Odfjell er klimaet perfekt for vindyrking. Den kalde Humboldtstrømmen i havet utenfor gir landet et tørt, varmt klima. Det betyr lite råte og få insekter, som igjen betyr at man kan drive frukt- og vinproduksjon under ultimate forhold. Måten å produsere på skiller seg også fra det man er vant til i de tradisjonelle vinlandene i den gamle verden.
- Europeiske produsenter har også vært hemmet av strenge regler om hvilke typer druer du kan plante hvor, hvor mye og hvordan. Disse reglene gjelder ikke i den nye verden, sier Laurence.

Europeisk chilener
Den europeiske vinstilen til Odfjell er et bevisst valg. - Vi ønsker å komme bort fra det endimensjonale stempelet som chilenske viner har. Og for å få til det har vi gjort en del dyrekjøpte erfaringer, innrømmer Laurence og peker på at familien i løpet av de tjue årene har støtt på praktisk talt alle de problemer som er mulig å støte på for en bonde.

- I 1996 startet gullalderen for chilensk vin. Det faktum at vi hadde cabernet sauvignon og adresse Maipo, som var den kombinasjonen markedet etterspurte, gjorde at vi regnet med å kunne henge oss på den bølgen, forklarer Laurence.

Moderne vinmaking på druenes premisser
Arbeidet i vinkjelleren er også viktig for kvaliteten. Laurence som er arkitekt av utdannelse har tegnet det hypermoderne fremstillingsanlegget som var det første i hele Sør-Amerika som utnytter tyngdekraft i stedet for pumper. - Vi bruker riktignok pump-over-metoden i gjæringsprosessen for det er foreløpig ingen andre metoder som gir samme resultat, forteller han.

Dessuten eksperimenteres det i stor stil med ulike vinifikasjonsteknikker, blant annet gjæring av hele druer, for å optimalisere aroma- og fargeuttrekk. - Vi utnytter for øvrig som en konsekvens av at vi ikke sprøyter, stadig oftere den naturlige gjæren som sitter i drueskallene. Filtrering og lang maserasjon etter gjæringen er også noe vi begrenser til et minimum, forteller Laurence.

Suksess
De nye metodene fikk effekt fra 2000 som dermed ble Odfjells første suksessårgang. Og Laurence er svært åpen med at Hobbs har vært en avgjørende døråpner for det amerikanske markedet. Og Odfjell er dermed på listen over Wine Spectators faste overvåkningspunkter i Chile. Noe som sikrer oppmerksomhet hver gangnye årganger lanseres.

Armador Cabernet Sauvignon 2002 ble en suksess, men måtte likevel se seg grundig slått av carmenère-utgaven som ble raskt solgt ut da den kom i salg i USA. Men hva da med Odfjells flaggskip, Aliara? Den anerkjente amerikanske vinskribenten James Molesworth gir Aliara 2001 hele 91 poeng (av 100) i fjorårets siste nettutgave av "Wine Spectator", og skriver at det er en skam at den amerikanske importøren ikke tar inn denne vinen.

Målet vårt er å være et referansepunkt, forteller Laurence.
- Når folk snakker om topp kvalitetsvin fra Chile ønsker vi å være blant de fem produsentene det refereres til, avslutter han.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Les mer om Odfjell her .

Kommende kurs

Til toppen