200 journalister til EM i kokkekunst

Bocuse d'Or Europe, Food for the Future og organisasjonen Buffet skal sette Stavanger på høykant i tre døgn fra 30.juni til 2. juli.

I tillegg blir det NM i kokkekunst og nordisk mesterskap for vinkelnere og østersåpnere.
 
Hektisk
- Det blir kokkekunst og matkunst, og det blir konferanse og foredrag om mat, matproduksjon og matlaging med internasjonale størrelser, sier Eidis W. Biehler i Bocuse d'Or Europe 2008 til Aftenbladet.no.
 
Mange journalister
Arrangørene venter et stort medieoppbud de tre døgnene arrangementene pågår. Hele 200 journalister og så mange som 50 TV-team er ventet til Stavanger i slutten av juni og de to første dagene av juli.

Ikke tilfeldig
- Det er første gang Bocuse d'Or går av stabelen, og det er ikke tilfeldig at Stavanger er plukket ut som vertsby.
 
Mye å by på
- Matfylket Rogaland, Stavanger som mathovedstad og utmerket innsats fra norske kokker og kokkelandslag internasjonalt har vist at vi har mye å by på. Disse tre dagene blir Stavanger det kulinariske knutepunktet i Nord-Europa. Samtidig med kokke-EM arrangeres også nordisk mesterskap for vinkelnere, NM i kokkekunst og nordisk mesterskap i østersåpning, sier Biehler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen