2003 Bordeaux prisdoblet fra 2002

Førstecru Bordeaux 2003 er nå bredt lansert, og prisene er som man kunne forvente. De aller fleste av slottene har lagt på 100 prosent på fjorårets pris.
Redaksjonen
15 Juni 2004 - 02:00

Men britiske forhandlere er ikke overrasket over prisforlangende. Utsiktene til videresalg av allokeringene derimot, er vidt forskjellige. Enkelte forhandlere melder at de ikke ser mulighet til å bli kvitt beholdningen fra en rekke av slottene. Andre igjen responderer med at markedet er der, og at de kan selge rubbel og rake - med øynene lukket.
 
Lafite satte indikasjonen ved å være først ute, og med en prislapp på €150 for en kasse. Fjorårets forlangende var €70. I tillegg selger de i år kun halvparten av fjorårets volum.
 
Haut Brion og Mouton Rothschild selger til samme pris, mens Latour og Margaux forventes å bli noe dyrere.
 
Britiske vinhandlere reagerer vidt forskjellig på prissetting og de betingelser man i dag ser på Bordeaux-vinene.
- Jeg er oppgitt og reagerer med avsky når jeg for hver kasse Lafite må kjøpe 20 kasser l''Evangile, en vin som som kjent ble offer for fjorårets varmebølge, og som vi aldri i livet blir kvitt. Lafite får vi solgt, men med maksimalt 10 prosent margin, uttalte representant fra en av de største forhandlerne.
 
Andre igjen er verken forundret eller engstelig for avsetningen.
- Dette får vi solgt - med øynene lukket, sa Stephen Browett hos Farr Vintners, og henviser til Robert Parkers kritikk om at vinen er sammenliknbar med 1982-årgangen, og at den åpenbart er verdt å pantsette huset for.
 
Men det finnes rimeligere, enkelte faktisk svært fordelaktige, kjøp.
-Pontet Canet og Pichon Baron er rene røverkjøp, og at Domaine de Chevalier til £192 pr. kasse, samt Phelan Segur til £156 er fantastiske viner til prisen, uttalte Simon Staples hos Berry Brothers.
 
Kilde: Decanter.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her