21. mars i Oslo - Smak flere hundre viner fra Australia

Vi nordmenn elsker viner fra Australia! Bli med du også på dette spesielle arrangementet der du får oppleve det beste av hva dette spennende landet har å by på.
Redaksjonen
09 Mars 2007 - 12:00

I påvente av påskefri og lysere, varmere dager kan du være med å drømme deg bort til det solfylte, eksotiske og spennende vinlandet Australia.
 
Vi her i Norge elsker deres delikate viner, og nå kan du være med på en utrolig opplevelse i det vi presenterer flere hundre viner fra dette enestående landet.
 
Stort nærmere de australske vinmarkene kommer du ikke med mindre du reiser dit selv!
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Australia">Australia og deres viner her (klikk)
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Enere, nykommere og helter
For at du virkelig skal kunne oppleve vinenes egenkarakter, har vi delt de inn i tre kategorier denne kvelden:
Brand Champions
Her vil du finne mange av dine favorittviner, slik som store velkjente navn både her til lands og ellers i verden, men også mindre vinprodusenter som du kanskje ikke kjenner like godt.
Regional Heroes
Dette er banebrytende viner, viner som har satt spor etter seg gjennom sin egenartede stil eller typeriktighet for et område. Mange av disse vinene har satt området de kommer fra på kartet!
Generation next
Innovasjon innen vinmakerkunsten betegner denne gruppen av viner - her er det ingen som er redd for å kunne tenke nytt og utradisjonelt.
 
Enestående smaking
Du kan nå stille forberedt - ved smakingen vil du få utdelt en oversikt over vinene som skal presenteres. Nå kan du stille forberedt og laste ned oversikten på forhånd (klikk).
 
Til denne smakingen får vi også servert et utvalg av herlige oster fra OsteCompagniet, sammen med rykende ferske bakverk fra det spennende bakeriet United Bakeries.
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige kvelden - ta med deg venner, kjente og kollegaer og bli med oss på en fabelaktig rundreise inn i Australias spennende vinverden!
 
Arrangementet er et samarbeid mellom Apéritif og FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Australia">Wine Australia.

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet  nå avholdt

Tid: 21. mars 2007 kl. 16.00 - 20.00
Pris: kroner 250,- inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 210307. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 15.03.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Vinlandet Australia
Dyrking av vindruer begynte kort tid etter at de første europeiske nybyggerne kom til Australia i 1788. Vinranker var med i lasten de hadde med seg.
 
Allerede i 1803 kom det artikler om forberedelse av vinmarker for dyrking av vinranker. En nøkkelperson i fremveksten av vinproduksjon i "Down-under" var vitikultøren James Busby som hadde bodd nær Bordeaux før han emigrerte til Australia i 1824. Her startet han sin egen planteskole som spesialiserte seg innen temaet vitikultur.
 
I 1831 tok Busby med seg i overkant av 350 stiklinger fra Frankrike og Spania og startet deretter fremstilling av egne vinranker i Sidney, Victoria og South Australia.
 
Nær sagt alle varianter av vinranker som i dag er anerkjent fra området; Shiraz, Cabernet Sauvignon og Chardonnay, for å nevne noen, stammer fra disse skolene.
 
Nye trender
Rundt 1850 var det plantet store områder med vinranker i Victoria, New South Wales og South Australia, og den første eksporten begynte omtrent samtidig ettersom gullrushet i landet etablerte en ny mellomklasse som gjerne ønsket seg et glass vin til maten.
 
Australias eksporteventyr startet for alvor på 1980-tallet, mye takket være deres klassiske, konstante høye kvalitet og smaksrike Chardonnayer som umiddelbart slo an i Europa. Dette åpnet markedene opp for andre viner fra dette spennende landet med sine 60 forskjellige vinområder.
 
Les mer om Australia og deres viner på: www.wineaustralia.com

Påmeldingslenken finner du ovenfor

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her