24. august i Oslo - Historisk Chianti-smaking

Opplev Chianti på sitt aller beste sammen med vinmakeren og eieren av et av de mest historiske vinhusene i hjertet av Chianti.
Redaksjonen
30 Juni 2009 - 09:30

Toscana er et av verdens mest berømte vinområder, og vi nordmenn elsker de fantastiske vinene som lages her.
 
I hjertet av dette området, midt mellom Siena og Firenze, finner du den pittoreske vingården Nittardi som engang var Michelangelos egen vingård, og som lager viner og olje i toppklasse.

Smak Toscana på sitt beste gjennom 10 viner og husets egen olivenolje
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
900 års tradisjoner
De første nedtegnelsene om Nittardi finner vi fra 1100-tallet da eiendommen var kjent som "Nectar Dei", og som også har gitt navn til toppvinen fra dette huset.
 
På grunn av sin strategiske beliggenhet var eiendommen opprinnelig et forsvarstårn, der den ligger melleom åsene San Donato, Castellina in Chianti og Panzano.
 
Husets mest berømte eier var nok Michelangelo som i 1549 skrev til sin nevø Leonardo at han "foretrakk to tønner vin fremfor seks skjorter" og sendte husets viner som en gave til paven i Roma.
 
Nytt giv
Huset har hatt flere eiere opp i gjennom årenes løp, men i 1983 overtok den tyske kunsthandleren Peter Fremfert og hans venetianske kone, Stefania Canali, eiendommen.
 
Sammen med et team av vinkyndige folk, slik som vinmakeren og agronomen Giorgio Conte, har de opparbeidet eiendommen til fordums storhet. I dag består Nittardi av 12 hektar vinmarker, 4 hektar oliventrær og 100 hektar fredet skog.
Kunstferdige viner
Hardt arbeid og et fokus på kvalitet sikret huset raskt et renommé langt utenfor Chiantis grenser som en høykvalitetsprodusent, og i dag rangeres huset som et av de aller beste i Chianti.
 
Med sin bakgrunn innen kunstens verden begynte Fremfert og Nittardi med egne etiketter og innpakninger designet av velkjente nåtidskunstnere, slik som Yoko Ono og Mimmo Paladino.
 
 
10 viner i flere årganger og olivenolje
Denne kvelden får du møte både Peter Fremfert og Giorgio Conte som vil fortelle deg mer om Toscana, områdets historie og husets spennende utvkling.
 
Du kan selv smake hvordan vinene utvikler seg med lagring og hvor forskjellige de enkelte årgangene er i det vi smaker viner i flere forskjellige årganger. Vi serverer også Nittardis egen olivenolje under smakingen.
 
Foredraget vil bli holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen.
 
Dette er hva du får smake denne kvelden:
 
• Nittardi Chianti Classico Artist Label 2007, ca pris kr 209.00 (lanseres september 2009)
• Nittardi Chianti Classico Riserva 2006, kr 359.00 (40810 - i bestillingsutvalg fra september 2009)
• Nittardi Chianti Classico Riserva 2004, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 359.00
• Nittardi Chianti Classico Riserva 2001, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 400.00
• Nittardi Chianti Classico Riserva 1999, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 550.00
• Nittardi Ad Astra 2006, ca pris kr 220.00 (lanseres september 2009)
• Nittardi Nectar Dei 2005, ca pris kr 390.00 (kun spesialbestilling)
• Nittardi Nectar Dei 2004, ca pris kr 390.00 (kun spesialbestilling)
• Nittardi Nectar Dei 2003, ca pris kr 390.00 (kun spesialbestilling)
 
• Olio d'Olivia Extra Vergene "Oliva di Nittardi"
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 24. august 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 17.08.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her