24. august i Oslo - Historisk Chianti-smaking

Opplev Chianti på sitt aller beste sammen med vinmakeren og eieren av et av de mest historiske vinhusene i hjertet av Chianti.
Redaksjonen
30 Juni 2009 - 10:30

Toscana er et av verdens mest berømte vinområder, og vi nordmenn elsker de fantastiske vinene som lages her.
 
I hjertet av dette området, midt mellom Siena og Firenze, finner du den pittoreske vingården Nittardi som engang var Michelangelos egen vingård, og som lager viner og olje i toppklasse.

Smak Toscana på sitt beste gjennom 10 viner og husets egen olivenolje
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
900 års tradisjoner
De første nedtegnelsene om Nittardi finner vi fra 1100-tallet da eiendommen var kjent som "Nectar Dei", og som også har gitt navn til toppvinen fra dette huset.
 
På grunn av sin strategiske beliggenhet var eiendommen opprinnelig et forsvarstårn, der den ligger melleom åsene San Donato, Castellina in Chianti og Panzano.
 
Husets mest berømte eier var nok Michelangelo som i 1549 skrev til sin nevø Leonardo at han "foretrakk to tønner vin fremfor seks skjorter" og sendte husets viner som en gave til paven i Roma.
 
Nytt giv
Huset har hatt flere eiere opp i gjennom årenes løp, men i 1983 overtok den tyske kunsthandleren Peter Fremfert og hans venetianske kone, Stefania Canali, eiendommen.
 
Sammen med et team av vinkyndige folk, slik som vinmakeren og agronomen Giorgio Conte, har de opparbeidet eiendommen til fordums storhet. I dag består Nittardi av 12 hektar vinmarker, 4 hektar oliventrær og 100 hektar fredet skog.
Kunstferdige viner
Hardt arbeid og et fokus på kvalitet sikret huset raskt et renommé langt utenfor Chiantis grenser som en høykvalitetsprodusent, og i dag rangeres huset som et av de aller beste i Chianti.
 
Med sin bakgrunn innen kunstens verden begynte Fremfert og Nittardi med egne etiketter og innpakninger designet av velkjente nåtidskunstnere, slik som Yoko Ono og Mimmo Paladino.
 
 
10 viner i flere årganger og olivenolje
Denne kvelden får du møte både Peter Fremfert og Giorgio Conte som vil fortelle deg mer om Toscana, områdets historie og husets spennende utvkling.
 
Du kan selv smake hvordan vinene utvikler seg med lagring og hvor forskjellige de enkelte årgangene er i det vi smaker viner i flere forskjellige årganger. Vi serverer også Nittardis egen olivenolje under smakingen.
 
Foredraget vil bli holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen.
 
Dette er hva du får smake denne kvelden:
 
• Nittardi Chianti Classico Artist Label 2007, ca pris kr 209.00 (lanseres september 2009)
• Nittardi Chianti Classico Riserva 2006, kr 359.00 (40810 - i bestillingsutvalg fra september 2009)
• Nittardi Chianti Classico Riserva 2004, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 359.00
• Nittardi Chianti Classico Riserva 2001, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 400.00
• Nittardi Chianti Classico Riserva 1999, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 550.00
• Nittardi Ad Astra 2006, ca pris kr 220.00 (lanseres september 2009)
• Nittardi Nectar Dei 2005, ca pris kr 390.00 (kun spesialbestilling)
• Nittardi Nectar Dei 2004, ca pris kr 390.00 (kun spesialbestilling)
• Nittardi Nectar Dei 2003, ca pris kr 390.00 (kun spesialbestilling)
 
• Olio d'Olivia Extra Vergene "Oliva di Nittardi"
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 24. august 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 17.08.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her