24 kokker kjemper om finaleplass

Startfeltet til semifinalene i Årets Kokk i Sverige er klart. "Norges" Robert Friedrich fra Bagatelle i Oslo er en av deltagerne.
Redaksjonen
13 Oktober 2007 - 01:46

Hele 110 kokker meldte seg på konkurransen og 24 av disse har altså gått videre i konkurransen.
 
Prestisjefylt
Årets Kock - som konkurransen heter på svensk - er Sveriges mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Vinneren får ta i mot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj.
 
Semifinalene blir holdt i Malmö 19. oktober og i Grythyttan 25. oktober.
 
Gjørs og savoykål
I forbindelse med semifinalen måtte kokkene komponere en oppskrift med gjørs og savoykål. I tillegg til dette kunne de bruke et fritt valgt antall tilbehør og minst ett meieriprodukt i tillegg til smør.
Kokkene skal lage sine egne oppskrifter i semifinalene.
 
De 24 utvalgte
Dette er kokkene som kom videre til semifinalene:
 
Alexander Sjögren, Mötesplats Österlen, Löderup
Daniel Müllern, Skafferiet - Gastronomi på Österlen, Löderup
Martin Hansen, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Ivan Jurman, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Håkan Olsson, Vendel at Sturehof, Malmö
Tobias Millqvist, Era 10:3 gastronomistudio, Båstad
Klas Lindberg, Restaurang PM och vänner, Växjö
Edin Dzemat, Restaurang Linnéa, Göteborg
Simon Lundén, Swedish Taste, Göteborg
Fredrik Andersson, Hällsnäs Affärsklubb, Mölnlycke
Johan Tyrén, Gastronomi Elva, Borås
Andreas Landén Hagdahls Kök, Linköping
Magnus Persson, Långbro Värdshus, Älvsjö
Christian Fredriksson, Strix Lunch & Catering, Solna
Tom Sjöstedt, Pontus/Selleri, Stockholm
Johan Johansson, Den Gyldene Freden, Stockholm
Christofer Ekman, Restaurang Fredsgatan 12, Stockholm
Stefan Ekengren, Krägga Herrgård, Bålsta
Robert Friedrich, Restaurant Bagatelle, Oslo
Gudjon Sigmarsson, Hennickehammars Herrgård, Filipstad
Görgen Tidén, Hotell Lerdalshöjden/Görgen på höjden, Rättvik
Jacob Markström, Hotell Borgafjäll, Borgafjäll
Runar Thor Larsen, Bryggargatan Restaurang och bar, Piteå
Simon Laiti, Hemma Gastronomi, Luleå
 
Morsomt
- Det er morsomt å se at den svenske gastronomien finnes i hele landet. Semifinalefeltet er en spennende blanding av kokker med lang fartstid fra konkurranser og nye ansikter, sier juryformann Fredrik Eriksson.
 
To fra hver semifinale går videre til finalen. Øvrige finalister velges ut av juryen. Totalt skal seks kokker kjempe om tittelen i Stockholm i begynnelsen av 2008.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her